Bandă de infractori români, acuzată că a comis spargeri în Scoţia

Ultima actualizare:

    Poliția din Scoția se luptă cu o avalanșă de furturi comise de români organizați în bande
Poliția din Scoția se luptă cu o avalanșă de furturi comise de români organizați în bande

O grupare de infractori români este suspectată pentru o serie de spargeri în Scoţia. Potrivit Mediafax, care citează ediția online a cotidianului Daily Express, poliția locală a cerut ajutorul Interpol, agenți de poliție din mai multe țări europene care au avut de-a face cu acest gen de infracțiuni fiind chemați în sprijin

Membrii bandei, stabilită în Glasgow şi având în componenţă 50 de indivizi, sunt suspectaţi că au efectuat zeci de furturi din case, firme şi ferme din oraşele scoţiene Dumfries şi Galloway, în ultimele luni.

Comisarul-şef al poliţiei, Julian Innes, a învinuit grupul de infractori români din Glasgow pentru seria de infracţiuni, având legături specifice cu incidente din oraşul Fort William şi regiunea Nairn.

"În ultimele săptămâni am observat o schimbare în tiparele infracţiunilor. În urma evaluărilor iniţiale, am constatat că unele spargeri sunt plănuite şi au fost cercetate în prealabil (...). Ei conştientizează faptul că Highlands este un loc foarte sigur de locuit şi prin natura geografiei noastre această regiune este rurală, iar pe aceste drumuri noaptea este mult mai multă linişte decât în alte zone", a declarat el.

Infractorii străini, inclusiv cei români, vor fi urmăriţi în cadrul Operaţiunii Trivium, care beneficiază de susţinere din partea Europol. Operaţiunea de căutare, care va dura până vineri, este desfăşurată de fiecare forţă de poliţie din Marea Britanie. Ofiţerii scoţieni de poliţie sunt ajutaţi pe teren de colegi din România, Letonia, Bulgaria, Olanda şi Irlanda

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net