Bancomatul, telefonul și monedele, cele mai periculoase suprafețe. Covid-ul rezistă pe ele 28 de zile

taste-bancomat.jpg

Tastele de la bancomat sunt o sursă mare de infectare cu coronavirus
Tastele de la bancomat sunt o sursă mare de infectare cu coronavirus

Spălați-vă pe mâini și dezinfectați-vă imediat ce ați folosit bancomatul și ați pus mâna pe monede! Sunt principalele surse de infectare cu Covid-19, pentru că virusul se pare că rezistă pe aceste suprafețe timp de 28 de zile. Și telefonul este periculos!

Virusul este prezent aproape o lună pe sticlă, oţel inoxidabil şi monede. Asta relevă un studiu publicat în Virology Journal. Cercetătorii din Australia dezvăluie că virusul SARS-Cov-2 e activ timp de 28 de zile și pe telefon, care este o sursă sigură de infectare.

Ceea ce înseamnă că nu este suficient să te speli pe mâini regulat pentru a evita să te infectezi cu coronavirus.

Un studiu publicat de Centrul Australian pentru Prevenirea Bolilor îţi spune că smartphone-ul şi banii, în specual monedele, te pun într-un real pericol.

Bancomatul, telefonul și monedele, cele mai periculoase suprafețe. Covid-ul rezistă pe ele 28 de zile

Timp de 28 de zile reuşeşte să supravieţuiască coronavirusul pe ecranul telefonului mobile şi pe carcasa de oţel inoxidabil. Cum un alt studiu arăta că fiecare dintre noi deblochează telefonul în medie de peste 50 de ori pe zi, pericolul de infectare este real.

Bancomatul este și el la fel de periculos. Atingem aceleași taste pe care le folosesc poate sute de persoane într-o singură zi, nu ne dezinfectăm, ducem involuntar mâna la față și de aici infectarea.

La fel se poate întâmpla și în cazul banilor. Tocmai de aceea, autoritățile ne recomandă să folosim mai mult plata cu cardul. În plus, spun specialiștii, venirea iernii nu ne ajută. Cercetătorii australieni arată că SARS-Cov-2 este activ pe o perioadă lungă la o temperatură de 20 de grade.

În schimb, la peste 40 de grade el nu rezistă nici măcar o zi.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/utile/sanatate/kitul-de-urgenta-pe-care-sa-l-ai-casa-daca-te-infectezi-cu-coronavirus

https://www.click.ro/news/lume/acestea-sunt-noile-simptome-care-pot-semnala-infectia-cu-noul-coronavirus-se-intalnesc-la

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1