Băncilor le este interzis să majoreze comisioanele sau dobânzile

Ultima actualizare:

În sfârşit, şi-au găsit timp să rezolve problemele cu care se confruntă românii care au credite! Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care ar trebui să reglementeze obligaţiile şi drepturile celor care au luat împrumuturi bancare pentru case.

Conform ordonanţei, creditorilor li se interzice să majoreze comisioanele, să introducă noi comisioane, să perceapă comisioane pentru depunerea de numerar (plata ratelor) sau retragerea sumelor creditate, să perceapă comision la rescadenţare sau reeşalonare. Este interzisă majorarea marjei de dobândă sau a ratei fixe.

În cazul acordării, la solicitarea consumatorului, de rescadenţări, reeşalonări, perioade de graţie, se interzice introducerea sau majorarea comisioanelor. Cel creditat are dreptul, în orice moment, să ramburseze integral sau parţial obligaţiile care îi revin în temeiul unui contract de credit înainte de încetarea acestuia.

În acest caz, consumatorul are dreptul la o reducere a costului total al creditului, această reducere constând în dobânda şi costurile aferente sumei rambursate anticipat pentru perioada dintre data rambursării anticipate şi data prevăzută pentru încetarea contractului de credit. Creditorul nu are dreptul să aplice penalizări, să perceapă compensaţii sau orice alte costuri de la consumator în cazul rambursării anticipate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net