Bancherii şi-au găsit aliaţi în lupta cu legea «casă contra credit»

Ultima actualizare:

Atât s-au văitat bancherii români de când legea dării în plată a fost aprobată, în noiembrie anul trecut, de parlamentari, că s-a auzit până la Bruxelles.

Joi, 4 februarie, reprezentanţii Comisiei Europene au sărit în sprijinul băncilor şi au transmis că implementarea unei astfel de legi în forma iniţială aprobată de Parlament reprezintă un risc major pentru perspectiva macroeconomică, iar aplicarea retroactivă la împrumuturile aflate în derulare poate afecta încrederea investitorilor şi creditarea.

Potrivit legii, debitorul va ceda casa cumpărată pe credit şi ipotecată în favoarea băncii pentru a lichida datoria. Aceste prevederi au fost intens criticate de reprezentanţii băncilor, care s-au temut că se vor trezi peste noapte administratori de şantiere, deoarece nu se făcea diferenţierea între persoane fizice şi dezvoltatorii imobiliari falimentaţi de criză.

După ce preşedintele Iohannis a respins legea în forma iniţială şi a retrimis-o în Parlament, proiectul a suferit mici modificări. Principala ar fi tocmai eliminarea dezvoltatorilor de pe lista beneficiarilor. Acum, şi aceştia au trecut de partea băncilor şi cer respingerea şi pe viitor a legii “casă contra credit”, deoarece aprobarea ei ar duce la noi scăderi de preţuri pe piaţa imobiliară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net