Băiețelul de doar 2 ani al unei românce, ucis de tatăl italian. Bărbatul a lăsat o scrisoare, apoi și-a pus capăt zilelor

Ultima actualizare:

    Italianul și-a strangulat copilul de 2 ani, apoi s-a omorât Foto: observatornews.ro
Italianul și-a strangulat copilul de 2 ani, apoi s-a omorât Foto: observatornews.ro

Tragedie în familia unei romance din Italia. Băiețelul ei de 2 anișori a fost ștrangulat chiar de tatăl său, un italian care și-a pus și el capăt zilelor. Nenorocirea a avut loc sâmbătă și a fost motivată într-o scrisoare de adio.

”Știu că voi fi numit monstru, dar numai eu știu prin ce trec. Am făcut asta ca fiul meu să nu sufere în viitor, când va crește. E mai bine să termin acum, înainte de a fi prea târziu”, sunt câteva rânduri din scrisoarea lăsată de Egidio Battaglia (43 ani) înainte să să-și stranguleze fiul de 2 ani, pe Massimiliano, iar apoi să se sinucidă. În momentul comiterii faptei, mama copilului, Adriana, nu era acasă, în localitatea Castello di Godego din provincia Treviso scrie observatornews.ro.

Copilul suferea de tulburări cognitive, dar nu avea un diagnostic clar 

În scrisoare, pe care a și semnat-o, bărbatul se referă la diagnosticul primit în urmă cu două luni de fiul său: cel al unei posibile forme de autism, de care copilul ar fi riscat să sufere în viitor. Massimiliano suferea de tulburări cognitive, însă un diagnostic concludent nu fusese dat, având în vedere vârsta fragedă a băiețelului. Însă în mintea lui Egidio nu mai existau speranțe la o viață ”normală” pentru fiul său. După cum scrie presa italiană, temerile bărbatului deveniseră chiar obsesie. ”Cine va avea grijă de fiul meu, atunci când eu şi soția mea nu vom mai fi? Va fi singur şi nu se va putea baza pe ajutorul nimănui...”, a mai scris bărbatul confuz și înfricoșat de ipoteza unui fiu suferind de o patologie gravă.

Cadavrele au fost găsite în baia locuinței              

Nenorocirea s-a petrecut sâmbătă dimineață, în jurul orei 9.00, iar alarma a fost dată de fratele și tatăl lui Egidio, care îi așteptau pe el și nepoţelul lor la prânz, să ia masa împreună. Îngrijoraţi că cei doi nu au apărut, Stefano și Fortunato au mers la locuinţa italianului, însă nimeni nu a răspuns la sonerie. După ce au alertat pompierii, cei doi au încercat să deschidă ușa cu cheile, însă nici așa nu au reușit, ușa fiind încuiată pe dinăuntru. Cu ajutorul unei scări, Stefano a urcat la o fereastră de la etajul superior al casei, de unde a văzut pete de sânge pe podea, apoi cele două cadavre. 


    Tatăl și fratele criminalului au încercat să intre în casă cu ajutorul unei scăriFoto: observatornews.ro
Tatăl și fratele criminalului au încercat să intre în casă cu ajutorul unei scăriFoto: observatornews.ro

Când au ajuns la fața locului, carabinierii au spart ușa și i-au găsit, pe Egidio și pe copil, zăcând fără viață în baia apartamentului. Massimiliano era încă în pijamale, în timp ce tatăl lui purta tricou și pantaloni de casă.

Egidio și soția sa româncă, Adriana, erau căsătoriți de aproape trei ani și, din informațiile obținute de anchetatori, între cei doi nu au existat tensiuni sau certuri care să ducă la un asemenea gest extrem. Adriana Gargalic, de loc din Huși, lucrează ca fizioterapeut la spitalul din Castelfranco.

Citește și: 

Român de 36 de ani, omorât în Italia. Familia se confruntă cu a doua tragedie într-o lună

Trei frați români au șocat Italia. Au băgat în comă un conațional după ce l-au bătut pentru 20 de euro

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net