22 de curajoşi au făcut "baie la copcă", în Timişoara

untitled-1.jpg

“Toţi am fost euforici”, explică temerarii
Citeste tot despre: 

Afară erau -7 grade Celsius, sâmbătă dimineaţa, iar 22 de curajoşi au decis să facă o baie în lacul artificial amenajat la marginea comunei Giroc, lângă Timișoara. Pentru al treilea an consecutiv, balta Ţarina lui Petre a fost locul în care s-a făcut baie în apa rece ca gheaţa.

În primul an s-au încumentat în lac trei persoane, iar în iarna lui 2019 numărul participanţilor a ajuns la 13. Sâmbătă, apa era îngheţată deasupra, astfel că organizatorii au fost nevoiţi să spargă gheaţa pe un culoar de aproximativ 25 de metri. Înainte să intre în apă, temerarii au avut parte de o pregătire specială.

Andrei Simionesei, traner personal în metoda Wim Hof, a susţinut un scurt workshop de respiraţie profundă, pentru a pregati oamenii pentru expunerea la frig: “Prin această pregătire ne-am hiperoxigenat corpul. Inspirând maxim şi expirând normal, am băgat foarte mult oxigen în noi. În momentul acela PH-ul nostru creşte, devine alcalin, iar în creierul nostru se degajă mult mai multă adrenalină şi dopamină. De aceea toţi am fost într-o stare super bună, toţi am fost fericiţi, euforici.” Printre  cei care s-au încumetat să înoate în apele înghețate a fost și proprietarul pescăriei, Petre Nenu. Cea mai vârsnică persoană a fost instructorul de zumba Melania Omescu, care anul viitor va face 60 de ani. Mulţi dintre cei prezenţi au făcut două-trei ture în apa îngheţată. La ieşirea din lac, aceştia aveau la dispoziţie un jacuzzi cu apă fierbinte şi o saună.

 

Loading...