Băgaţi în spital de coliva cu alune?

Citeste tot despre: 

Sirenele ambulanţelor au sunat în draci, joi seara, în satul Buruieneşti, comuna Bivolari, judeţul Iaşi. 31 de persoane care au participat la parastasul unei consătence, au căzut ca secerate.

Oamenii au fost, joi, la înmormântarea soţiei unui consătean, Pavel Căliman, după care au mers şi la praznicul de acasă. Aici, mâncarea şi băutura au fost din belşug, dar spre seară, sătenii au început să se simtă rău, să aibă ameţeli, frisoane şi stări de vomă.

În total, 31 de persoane, dintre care 20 de copii, au fost transportate cu şapte ambulanţe la Iaşi. Mai toţi au spus că au mâncat din coliva dată de pomană la praznicul din sat.

Unii dintre săteni au mâncat multă colivă şi , pe lângă stările de vomă, au avut frisoane şi ameţeli


Edilul comunei Bivolari susţine că familia la care s-a făcut parastasul este una respectabilă în sat.

„La praznic a participat aproape tot satul. Familia Căliman este una de oameni gospodari, sunt oameni respectabili. Cauza cea mai probabilă este coliva, la care nu s-a folosit miez de nucă, ci alune. Alunele astea-s tare păcătoase, or fi fost expirate. Urmează să se vadă rezultatele probelor care s-au dus la Iaşi", spune Liviu Dumitru Teodorescu, primarul comunei Bivolari. Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi susţin că toţi pacienţii vot fi puşi pe picioare.

„Avem 31 de pacienţi dintr-un focar de toxiinfecţie alimentară. Sunt şi copii cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, dar cu toţii îşi vor reveni curând", a explicat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

"Eu am băut un păhărel de ţuică la aperitiv, am mâncat sărmăluţe şi, la sfârşit, am mâncat doar o linguriţă de colivă.

Cred că de asta nu am nimic" Elena Archip, săteanLoading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1