Bacteria ucigașă de la Institutul Marius Nasta a făcut a treia victimă

Ultima actualizare:

    Blocul operator a fost redeschis la Institutul Marius Nasta Foto: arhivă personală
Blocul operator a fost redeschis la Institutul Marius Nasta Foto: arhivă personală

Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală a ajuns o bombă sanitară cu ceas, autoritățile anunțând miercuri al treilea deces din cauza infecţiei cu bacteria acinetobacter multirezistent. A început dezinfectarea Secției ATI și a Blocului Operator iar pacienții vor fi mutați dar nu se știe unde

Managerul instituţiei, Beatrice Mahler nu a dat prea multe amănunte despre ultima victimă a bacteriei, spunând doar că era în vârstă de 40 de ani și avea afecțiuni grave. Ea a anunțat că de miercuri a început curățenia la Blocul Operator și Secția ATI, iar pe măsură ce se vor elibera secțiile și aceste spații vor fi dezinfectate. În spital atmosfera este tensionată, deoarece pe de o parte unii salariați acuză erori de management, în timp ce alții acuză o campanile exagerată de presă. Medicii șefi de secții spun că pacienții care au murit fie erau grav bolnavi fie au venit deja infectați cu bacteria. Cel mai vocal a fost Ioan Cordoș, șeful Secției de Chirurgie Toracică, unde se află în prezent 28 de pacienți în stare gravă și ale căror operații se amână din cauza situației din spital.

”(…)Se discută doar de suprainfecții cu acinetobacter și nu se discută despre boala de fond a acestor pacienți. Deci unul dintre pacienți este cu accident vascular cerebral și dacă va muri va muri din cauza accidentului vascular cerebral care merge prost. Ceilalți pacienți au fost cu limfom, cu fibroză pulmonară, cu alte treburi, la care trebuie doar un bobârnac să decedeze. Deci astea sunt bolile de fond, ei n-au murit de acinetobacter, neapărat! Pentru că populația asta trebuie să înțeleagă, că aici este acinetobacterul care umblă prin copaci și sare în cârca pacientului care vine la noi”, a acuzat doctorul Cordoș.  

El a dat exemplu un pacient aflat în stare gravă și venit cu acinetobacter de la Spitalul Matei Balș.

”(…)Deci ăla a venit aici ca să moară la noi. Și ca să ne poată arăta cu degetul că aici este acinetobacterul pe care l-au adus ei!” - a declarat tranșant șeful secției de chirurgie toracică.

Marți, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică au decis oprirea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. Motivul a fost descoperirea unei infecții cu bacilul acinetobacter multirezistent la doi pacienți decedați.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net