Bacalaureat 2020. Tot ce trebuie să știți despre sesiunea din toamnă

afisare-rezultate-bac-2020.jpg

Elevi care se uita la avizier să-si afle mediile de la Bacalaureat 2020
Joi, 9 iulie, s-a dat ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) din cadrul sesiunii speciale a Bacalaureatului
Foto: Mediafax

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit calendarul sesiunii august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2020. El a fost aprobat prin ordin de ministru și trimis spre publicare în Monitorul Oficial. Iată care sunt etapele pe care le vor avea de parcurs candidații!

Înscrierea la sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat

Este programată în intervalul 13 – 24 iulie. Documentele-tip de înscriere - completate și semnate - pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 - 27 august, astfel:

24 august: Limba și literatura română - E.a)

25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)

26 august: proba la alegere a profilului și specializării - E.d)

27 august: Limba și literatura maternă -  proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

Se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Bacalaureat 2020. Afișarea rezultatelor și contestațiile

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD). Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

Loading...
 
 

Citește și