Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Luni încep înscrierile pentru etapa august-septembrie

bacalaureat-2020.jpg

Elev care scrie cu creta pe tabla Bacalaureat 2020
A început sesiunea din toamnă a Bacalaureatului 2020

Sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 începe cu înscrierile care vor avea loc până la 24 iulie. Urmează susținerea probelor, afișarea notelor inițiale, depunerea contestațiilor și afișarea notelor finale. Etapa a doua a BAC-ului se încheie la 5 septembrie.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunţă că luni, 13 iulie, încep înscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2020. Înscrierea candidaţilor se face până în 24 iulie.

Potrivit MEC, a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în perioada 24 august - 5 septembrie. Înscrierile încep luni, 13 iulie şi se încheie, vineri, 24 iulie. Documentele-tip de înscriere - completate şi semnate - pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

bacalaureat-2020-sesiunea-august-septembrie.jpeg

Calendarul oficial al Bacalaureatului 2020, sesiunea toamna. Captură foto
Potrivit calendarului oficial al examenului de Bacalaureat 2020 sesiunea toamnă, absolvenții se pot înscrie până la 24 iulie
Sursa foto: edu.ro

Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Calendarul oficial

Iată care este calendarul oficial al examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea august-septembrie:

Probele scrise

  • 24 august: Limba şi literatura română - E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - E.d)
  • 27 august: Limba şi literatura maternă - proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat 2020.

Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Afișarea rezultatelor inițiale

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00). La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

Depunerea contestațiilor în etapa a doua a BAC-ului

După afișarea primelor rezultate, urmează etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, 2 septembrie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Afișarea rezultatelor finale

Rezultatele finale la Bacalaureat 2020 sesiunea tomnaă, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

Loading...