Bacalaureat 2017. S-au modificat regulile pentru contestații

bac_proba_la_roamana_foto_gheorghe_florin_48.jpg

bac
Regulile cu privire la contestațiile de la bacalaureat sunt modificate

Anunț important pentru elevii care susțin anul acesta testele naționale și bacalaureatul. Ministerul Educației a modificat regulile cu privire la contestațiile depuse de către elevii nemulțumiți de nota primită.

 Ministerul Educaţiei anunţă că notele finale, după contestaţii, vor putea fi modificate în plus sau în minus fără limită de punctaj. Până acum, nota finală se modifica doar dacă diferenţa primită în urma recalculării era de cel puţin 50 de sutimi.

„Anul acesta, sesiunea 2017, atât pt evaluarea națională, cât și pentru bacalaureat, aceste diferenţe nu mai sunt impuse. Drept pentru care candidații la aceste examene, atunci când solicită reevaluarea lucrării, iau la cunoștință sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 puncte și cu 0,50. Umare a reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii”, a anunțat Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, potrivit Digi 24.

Examenul de bacalaureat a început marți, cu proba orală de competențe la limba română.

Loading...
 
 

Citește și

  • bacalaureat, bac, examene, proba, elevi, china, mancare, absolventi

    Încă o generaţie de absolvenţi de liceu a intrat în febra probelor de Bac. Odată cu ei şi părinţii, bunicii, prietenii. De rezultatele obţinute la acest examen va depinde admiterea la facultate.

  • bac proba

    Emoții mari pentru elevii din clasa a XII-a, dar și pentru părinții acestora. Azi, începe Bacalaureatul, iar prima probă, susținută oral, va fi la limba română. Examenul de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfășura și mâine.