Azil de bătrâni, adăpost pentru curve

Ultima actualizare:

    Cazarea şi masa în  acest stabiliment costă  1.500 de lei pe lună (Foto: Sever Gheorghe)
Cazarea şi masa în acest stabiliment costă 1.500 de lei pe lună (Foto: Sever Gheorghe)

"Afară-i vopsit gardul, înăuntu - leopardul!" Cam aşa s-ar descrie situaţia azilului de bătrâni din Afumaţi, care în realitate era şi "ascunzătoare" pentru prostituate.

Acţiune de amploare, ieri dimineaţă, în Capitală şi în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa. Poliţiştii şi procurorii DIICOT, însoţiţi de mascaţi au dat năvală în 17 locaţii, printre care şi căminul de bătrâni "Sf. Vasile" din comuna Afumaţi, Ilfov. Nu căutau documente falsificate, ci prostituate sau cel puţin dovezi că pe acolo au trecut femei de moravuri uşoare.

"Da, se vorbeşte în sat despre Bălălău. Lumea spune că face şi trafic de carne vie. Duce fete în străinătate, unde se pare că are şi un club", vorbesc oamenii pe la colţuri. Dincolo de gardul azilului, tăcere maximă. Doar sonorul unui televizor şi zgomotul de tacâmuri se auzeau, ieri la amiază, din faţa porţilor imense. Anchetatorii tocmai îşi încheiaseră acţiunea şi plecaseră, luându-l şi pe patronul stabilimentului, pentru audieri. Însă reprezentanţii căminului au părut deranjaţi mai degrabă de prezenţa jurnaliştilor decât de cea a poliţiştilor şi au încercat prin orice mijloace să-i alunge.

simeon stalpnicul png

Reţeaua era condusă de învinuitul Gheorghe Gheorghe şi funţiona din 2012. Până în prezent, procurorii au identificat 19 tinere minore şi majore recrutate de membrii grupării, cărora le-au fost promise locuri de muncă, dar care au fost obligate să practice prostituţia în cluburi din Austria.

În urma percheziţiilor, au fost duse la audieri 15 persoane, pentru constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. În perioada 2010-2013, indivizii au obţinut importante sume de bani din traficarea tinerelor în Austria. Banii au fost trimişi în ţară şi reinvestiţi în diverse afaceri aparent legale, a precizat Poliţia Română. Cooperarea poliţiştilor români cu omologii lor din structurile specializate ale BKA Austria a permis documentarea întregii activităţi infracţionale, peste 11 dintre victimele reţelei fiind identificate şi audiate în cursul operaţiunilor investigative comune.

Doi pensionari făceau trafic de droguri şi plasau fete din camera de cămin

Detectivilor americani nu le-a venit să creadă când au descoperit că James Parham, de 75 de ani şi vecinul lui de cameră Cheryl Chaney, de 66 de ani, îşi conduceau afacerile ilegale din azilul pentru bătrâni din Englewood, New Jersey, SUA. Iniţial, anchetatorii aflaseră că nu mai puţin de cinci prostituate care lucrau în zonă erau trimise la adresele clienţilor de pe un telefon din interiorul azilului. Ulterior, au descoperit că lucrurile erau un pic mai complicate.

Parham plasa fetele, în timp ce Chaney aproviziona cu marijuana, cannabis şi, în funcţie de cerere, metadonă şi cocaină, aproape întreg oraşul. Cei doi au fost arestaţi şi daţi pe mâna judecătorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net