Azi era tragere loto! Ce se întâmplă cu agențiile Loteriei Române pe perioada stării de alertă

agentii-loto-inchise-starede-alerta.jpg

Agențiile Loteriei Române rămân închise și pe perioada stării de alertă
Agențiile Loteriei Române rămân închise și pe perioada stării de alertă

Jucătorii împătimiți ai jocurilor de noroc, inclusiv de loto, mai au de așteptat. Agențiile Loteriei Române rămân inchise și pe perioada stării de alertă, după cum au anunțat reprezentanții instituției.

În mod tradițional duminică seară era tragere loto. Dar iată că lucrurile nu revin la normal!

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de coronovirus, publicată în Monitorul Oficial pe 15 mai, stabilește că activitățile de jocuri de noroc organizate în spații închise sunt interzise.

Ce se întâmplă cu agențiile loto pe perioada stării de alertă

Astfel și agențiile loto rămân închise până la o nouă decizie a autorităților. Dar e posbil ca jocrile loto să fie accesibile online.

Pentru asta, Loteria Română colaborează cu Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru implementarea în cel mai scurt timp, etapizat, a jocurilor loto din fața caclulatorului.

”Acest proiect se află într-un stadiu avansat, urmând să lansăm în curând această modalitate de participare la joc. În ceea ce privește informațiile eronate și vădit tendențioase care induc în eroare opinia publică, apărute în în câteva publicații online, conform cărora Loteria Română ar încălca legislația stării de alertă, vă comunicăm că acestea nu au nici un fel de suport real și că instituția noastră a respectat întocmai atât prevederile legale aplicabile în starea de urgență cât și dispozițiile impuse de instituiriea stării de alertă. În acest sens, subliniem încă o dată că agențiile loto rămân în continuare închise până la noi dispoziții ale autorităților”, au precizat reprezentanții Loteriei Române.

Activitatea agențiilor a fost suspendată pe 18 martie, iar ultima tragere a avut loc duminică, 15 martie. 

Câţi români au câştigat la loto în 2019

Loteria Română a acordat peste 4,15 milioane de câştiguri, în valoare totală de peste 144,88 milioane de euro, în primele opt  ale anului 2019. 

Dintre acestea, un număr de 63.950 de câştiguri, în valoare totală de peste 3,85 milioane de lei (peste 817.000 de euro) s-au înregistrat la jocul Loto 6/49, 841 de câştiguri, în valoare de 730.000 de lei (peste 156.400 de euro) la jocul Noroc, iar 531 de câştiguri, în sumă de peste 1,24 milioane de lei (peste 263.700 de euro) au fost înregistrate la jocul Loto 5/40.

De asemenea, la jocul Super Noroc au fost consemnate 4.456 de câştiguri, în valoare totală de aproximativ 105.000 lei (peste 22.000 de euro), la jocul Joker s-au înregistrat 83.152 de câştiguri, de peste 3,57 milioane lei (circa 756.500 de euro), iar la jocul Noroc Plus s-au înregistrat 13.635 de câştiguri în valoare totală de peste 718.000 lei (peste 152.000 de euro).

Alte patru câştiguri, în valoare totală de aproximativ 5.500 de lei, s-au înregistrat la jocul Pronosport, iar un număr de 56 de câştiguri, de aproximativ 18.000 de lei (peste 3.800 de euro), au fost consemnate la jocul Prono-S.

otodată, un număr de 335.260 de câştiguri, în valoare totală de 73,4 milioane lei (peste 15,54 milioane de euro), s-au înregistrat la jocul Videoloterie.

Câți români participă la jocuri de noroc

România se situează în media europeană, respectiv 0,5 -2% practicanţi împătimiţi ai jocurilor de noroc din totalul populaţiei peste 18 ani, potrivit celui mai recent studiu realizat de GfK România.

În ţara noastră acest indicator este de 0,6% din populaţia de peste 18 ani.

  • 15% din totalul populaţiei de peste 18 ani a jucat cel puțin o dată în ultimul an jocuri de noroc de tip loto, pariuri sportive offline, jocuri de tip slot machines, jocuri online sau jocuri de cărți;
  • România se situează la limita de jos a mediei europene privind consumul de jocuri de noroc, cu 0,6% din populația de peste 18 ani ca practicanţi care au depăşit linia divertismentului, în raport cu media europeană care se situează între 0,5 și 2% indivizi cu probleme de joc din totalul populaţiei de peste 18 ani;
  • Românii care joacă săptămânal sunt în general bărbaţi tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, necăsătoriţi, din mediul urban;
  • Cei mai mulţi joacă de plăcere, dar şi pentru a câştiga bani;
  • Cei care joacă pentru a câştiga bani pot intra în ispita de a cheltui mai mult decât şi-au propus şi sunt conduşi de dorinţa de a recupera sume pierdute iniţial.

 

Loading...