Avocatul Poporului vrea panouri în calea morții la metrou

8_4-2col-foto-baza-avocatul-poporului.jpg

Una dintre magistralele de metrou din Milano este securizată cu panouri la peron
Citeste tot despre: 

Panourile împotriva morții au ajuns în atenția Avocatului Poporului. Instituția s-a sesizat din oficiu și le-a cerut șefilor de la Metrorex să se mobilizeze și să asigure peroanele.

Panourile împotriva morții au ajuns în atenția Avocatului Poporului. Instituția s-a sesizat din oficiu și le-a cerut șefilor de la Metrorex să se mobilizeze și să asigure peroanele. Asta după ce Click! a arătat, în urmă cu o săptămână, că cinci români s-au aruncat în fața metroului, în doar două luni, iar peste 15.000 de persoane au cerut și ele într-o petiție pereți de sticlă. Totodată, am arătat că alte state au de mai mult timp asemenea paravane din plastic. ”Avocatul Poporului a luat cunoștință din mass-media de faptul că 15.000 de cetățeni au semnat o petiţie prin care solicită instalarea panourilor de siguranță în stațiile de metrou, pentru securizarea peroanelor. Aceste structuri de siguranță sunt transparente, din plexiglas sau sticlă securizată și sunt folosite pe peroanele din alte ţări pentru a împiedica oamenii să ajungă pe şinele metroului. Pe de altă parte, conform unor relatări din presă, ar fi fost semnalate nereguli și în ceea ce privește siguranța călătorilor care folosesc metroul”, scrie în comunicatul de presă al Avocatului Poporului.

8-act-facs.jpg

În ediția din 23 februarie, Click! a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că e nevoie de panouri în stații

”Metrorex a făcut demersuri pentru stabilirea obiectivului de investiții referitor la montarea panourilor de siguranță. Vor fi montate pentru a proteja călătorii atunci când, la orele de vârf, peroanele unor stații sunt foarte aglomerate. Pentru început, va fi demarată o licitaţie pentru studiul de prefezabilitate și fezabilitate, urmând ca mai apoi, după definitivarea și avizarea/aprobarea documentațiilor tehnico-economice, să se demareze procedura de achiziție a lucrărilor de execuție a noului sistem de siguranță”, au precizat cei de la Metrorex, care au ținut să sublineze faptul că circulația trenurilor se desfășoară în condiții de siguranță și că societatea respectă reglementările și normele în vigoare. 

Loading...

Citește și

  • metrou peron

    Românii sunt șocați din pricina întâmplării incredibile de la metroul bucureștean. Cum a fost posibil ca o femeie tânără să împingă o persoană în fața metroului, fără măcar să o cunoască? Iată câteva sfaturi care să vă ferească de neplăceri la metrou.

  • Crima oribilă care a avut loc marţi seară la staţia de metrou Dristor a îngrozit călătorii care obişnuiesc să circule în subteran. Poliţia Română a transmis că la această oră procurori ai Parchetului Tribunalului Bucureşti audiază, la sediul Poliţiei Capitalei, persoana suspectată de comiterea faptelor din staţiile de metrou Costin Georgian şi Dristor 1. Este vorba despre o femeie în vârstă de 36 de ani, care a împins o tânără de 25 de ani. În urma impactului cu trenul, victima a murit.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1