Avocatul Poporului va sesiza CCR cu privire la legea care interzice condamnaților să facă parte din Guvern

Ultima actualizare:

    Victor Ciorbea consideră neconstituțională legea care interzice persoanelor condamnate să facă parte din GuvernFoto: Click!
Victor Ciorbea consideră neconstituțională legea care interzice persoanelor condamnate să facă parte din GuvernFoto: Click!

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că va sesiza joi, 5 decembrie, curtea constituțională în ceea ce privește Legea 90/2001, care se referă la interzicerea persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului.

Victor Ciorbea a declarat miercuri, 4 decembrie, la Parlament, că va trimite Curții Constituționale o sesizare în privința Legii 90/2001. Aceasta precizează că doar persoanele care nu sunt condamnate penal și nu se găsesc într-unul dintre cazurile de incompatibilitate au dreptul să facă parte din Guvern. Legea a fost invocată de președintele Klaus Iohannis în timpul campaniei electorale, iar din acest motiv, liderul PSD, a trebuit să renunțe la a se proprune pe sine ca premier.

Când a fost întrebat de jurnaliști despre contestarea legii, Victor Ciorbea nu a dorit să dea prea multe detalii: „De mâine încolo vorbim, dragilor”, a declarat Avocatul Poporului, potrivit News.ro.

Chestionat în continuare dacă sunt argumente să sesizeze CCR, Avocatul Poporului a răspuns: “O să vedeţi că sunt argumente beton în sensul soluţiei pe care o voi da mâine. V-am promis că după învestire. O să vedeţi câte texte din Constituţie, din diverse Convenţii internaţionale sunt încălcate în opinia noastră”, a mai precizat el, conform sursei citate.

Când a fost întrebat dacă va contesta Legea 90/2001, Victor Ciorbea și-a nuanțat răspunsul: “Nu ştiu dragă, nu se ştie. Vom vedea mâine. Mâine după ce înregistrez la Curte, că e normal să ajungă la Curte mai întâi. O să primiţi foarte frumos, cu explicaţii, am făcut o sinteză de cinci pagini din 15, 17. Deci aveţi timp să extrageţi, să daţi tot ce este mai bun. E în temeiul acestei autosesizări despre care v-am anunţat”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net