Avocatul familiei bebeluşului mort după botez, revoltat după raportul necropsiei: „Te calcă maşina şi medicii spun că ai murit de un cancer preexistent”

botez.jpg

Arhiepiscopul de Argeș a trimis o circulară preoților din județ cu recomandări pentru botez
Foto: arhivă
Citeste tot despre: 

Ioan Bulboacă, avocatul familiei bebeluşului mort după ceremonia de botez, a primit raportul necropsiei care susține că micuţul ar fi murit de pneumonie, şi nu din cauză că s-ar fi înecat în timpul ritualului religios.

Documentul arată că, în opinia legiştilor suceveni, moartea micuțului ar fi fost cauzată de o pneumonie severă, și nu de înec. Avocatul familiei s-a arătat însă revoltat de situație. 

Avocatul familiei bebelușului mort după botez, declarații după raportul necropsiei

„Cauza la momentul decesului a fost înec şi s-a constatat o cantitate de lichid care a fost înghiţită de copil. În raportul de necropsie nu s-a mai pomenit nimic despre acest lucru şi s-a decis cauza decesului: o pneumonie preexistentă.

Lucru acesta nu corespunde adevărului. Dacă exista cel mai mic semn de boală, copilul era dus la medic, nu la botez”, susţine sursa citată.

În opinia avocatului, copilul nu putea să moară de penumonie chiar după ce a fost scufundat de preot de trei ori în cristelniţa plină cu apă, „cu faţa în sus”. „Este ca şi cum ai merge pe stradă şi te calcă maşina, dar în raportul de necropsie scrie că ai murit pentru că aveai un cancer preexistent”, a declarat Ioan Bulboacă.

Ce spune avocatul preotului acuzat de omor din culpă

Acesta a mai explicat că părinţii vor cere o expertiză la Institutul „Mina Minovici” din Capitală şi, totodată, vor solicita şi opinia unor experţi din străinătate. Pe de altă parte, avocatul Marcel Balatchi, cel care îl reprezintă pe preotul Alexandru Mazarache, care este cercetat penal pentru ucidere din culpă, a declarat că, din punctul său de vedere, Parchetul ar trebui să renunţe la acuzaţia de omor din culpă adusă clientului său, iar dosarul să fie clasat.

„Aşteptăm să vedem dacă acest raport va fi contestat. Soluţia procedurală de a scăpa de acuzaţii este clasarea, asta prevede Codul de procedură penală. (..) Din punctul nostru de vedere, concluziile raportului nu reprezintă o «răsturnare de situaţie» sau «o lovitură de teatru».

Pentru mine, personal, nu-i nicio surpriză, mă aşteptam la aceste concluzii. Prezentarea evenimentelor a fost denaturată în presă. Dacă aţi citit concluziile raportului, mai este ceva neclar? Am citit că părinţii micuţului vor contesta, au anumite căi procedurale”, a declarat, pentru „Adevărul”, avocatul Marcel Balatchi.


 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1