«Avionul condamnaților» a sosit miercuri la București. Primii infractori români din Marea Britanie au fost expulzaţi

8-6.jpg

Primii infractori români din Marea Britanie au fost expulzați

Gata! Avionul care avea la bord în jur de 40 de deținuți români a ajuns miercuri după-amiază pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București. Este vorba despre un o aeronavă cu persoane condamnate şi încarcerate în Marea Britanie.

Guvernul de la Londra scapă de infractorii Europei, după Brexit, cum este cunoscut „divorţul” Insulei de Uniunea Europeană. Autorităţile britanice au decis să trimită puşcăriaşii în ţările lor de origine, iar românii şi polonezii s-au numărat printre primii care au părăsit penitenciarele Regatului.

Publicația britanică „The Independent” informase deja că primul avion va pleca din Londra spre România pe 13 ianuarie. Miercuri ar fi fost rândul avionului având ca destinaţie Varşovia, dar Polonia a interzis în urmă cu două săptămâni orice zbor din Marea Britanie, din cauza temerilor legate de noua tulpină de coronavirus. Britanicii au dat asigurări că atât infractorii, cât şi gardienii care i-au escortat au purtat măşti şi mănuşi. Înainte de a fi ridicaţi din închisoare, deținuților li s-a măsurat temperatura.

Potrivit presei britanice, în perioada următoare, alte avioane cu infractori provenind din ţările Uniunii Europene vor decola de la Londra având ca destinaţii statele de origine ale deţinuţilor. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1