Avionul Carpatair a aterizat pe iarbă din vina piloţilor!

Ultima actualizare:

E oficial, a fost eroare de pilotaj! Procurorii italieni spun că avionul româneasc al Carpatair a ratat aterizarea la Roma pentru că piloţii nu au ţinut cont de condiţiile meteo.

16 persoane au fost rănite, după ce un avion cu 50 de persoane la bord, care efectua un zbor intern Pisa-Roma pentru Alitalia, a ratat sâmbătă seara aterizarea pe Aeroportul Fiumicino.

Cei de la Carpatair au dat vina pe turnul de control, care nu l-ar fi anunţat pe comandant că la sol vântul bătea în rafale.

Însă, potrivit oficialilor aeroportului, condiţiile meteo n-ar fi trebuit să le pună probleme piloţilor, informează Pro TV. Ca urmare, procurorul din Civitavecchia, Gianfranco Amendola, a declarat că piloţii sunt cercetaţi pentru producere de leziuni din culpă. 16 persoane au fost rănite, dintre care două foarte grav: o stewardesă româncă, în vârstă de 30 de ani, care a suferit traumatisme la nivelul coloanei vertebrale şi o pasageră din Spania, care s-a ales cu o fractură la nivelul bazinului, potrivit agenţiei italiene Ansa.

Imediat după incident, fostul pilot Adrian Iovan a presupus că eroarea de pilotaj poate fi cauzată totuşi de o defecţiune: "Sigur, în general, ieşitul din pistă are ca principală cauză o eroare de pilotaj şi, imediat, o posibilă defecţiune tehnică. Ambele, coroborate cu un vânt puternic, contribuie la un astfel de eveniment. Dar dacă a avut parte de un accident, de o roată blocată... sunt o mulţime de decizii care trebuiesc luate de pilot".

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net