Aveți grijă! Din această noapte se strică vremea: vor fi ninsori și viscol

viscol-vremea-iarna_2019.jpg

vremea se schimba radical in perioada 9 - 11 ianuarie 2019
În perioada 9 - 11 ianuarie, vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova
FOTO: adevarul.ro

Vremea se schimbă radical, din această seară (9 ianuarie), până vineri la prânz (11 ianuarie). Meteorologii ANM atrag atenția că vremea se schimbă în următoarele 48 de ore.

ANM a publicat o informare de vreme rea pentru următoarele 48 de ore. Din această seară (9 ianuarie), ora 22.00, până vineri (11 ianuarie), ora 12.00, vor fi ninsori și se va depune un strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei.

Vremea în perioada 9 – 11 ianuarie

  • În intervalul menționat, vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.
  • În Dobrogea, sudul și estul Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp.
  • Mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului și la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55-65 km/h, pe crestele montane și în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Loading...