Avertizare meteo. La munte va fi viscol: vântul va sufla cu 90 km/h

zapada-viscolita-prognoza_meteo_11_februarie_2019.jpg

meteorologii ANM au emis cod galben: la munte va ninge viscolit
Spre seară, după ora 20.00 (11 februarie), se adună norii peste țara noastră, iar la munte va ninge viscolit, spun meteorologii ANM
FOTO: Click!

Spre seară, după ora 20.00 (11 februarie), se adună norii peste țara noastră, iar la munte va ninge viscolit, spun meteorologii ANM. Vântul va sufla puternic în toată țara, iar în zonele înalte va bate cu 90 km/h.

Meteorologii ANM ne informează că vântul ne va face probleme în următoarele două zile.

Informare meteorologică: vântul va sufla cu putere

De astăzi (11 februarie), ora 20, până miercuri (13 februarie), la ora 10, vor fi precipitații în general moderate cantitativ și intensificări ale vântului. În majoritatea regiunilor, temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp.

La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat, precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie), apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60...70 km/h.

Este ”cod galben” de vânt la munte

De astăzi (11 februarie), ora 22, până miercuri (13 februarie), ora 2, va ninge la munte și se va depune strat consistent de zăpadă. În zona montană, vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80 - 90 km/h și va fi viscol.

Sursa: ANM

Loading...