Avertizare meteo. De la ora 12.00 este cod galben de vijelii în jumătate de țară

satu_mare-27_iunie_2019.jpg

nori-cod galben-vijelii
Jumătate de țară se află sub ”cod galben” de vijelii. Meteorologii ANM au emis o avertizare pentru ziua de astăzi (23 iulie) de la ora 12.00, la ora 23.00
FOTO: Facebook

Vreme ciudată în luna iulie din acest an. După avertizările de caniculă, acum jumătate de țară se află sub ”cod galben” de vijelii. Meteorologii ANM au emis o avertizare pentru ziua de astăzi (23 iulie) de la ora 12.00, la ora 23.00.

Scăpăm de caniculă, dar se întorc vijeliile. În două județe din țară este ”cod portocaliu” de inundații, după ploile de luni, 22 iulie.

Avertizare meteo. De la ora 12.00 este ”cod galben” de vijelii

Astăzi, 23 iulie, de la ora 12.00, la ora 23.00, este ”cod galben” de ploi torențiale, vijelii, rafale de vânt și grindină.

Fenomenele severe se vor manifesta în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de vest a Moldovei, Carpații Orientali și local în Carpații Meridionali.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

”Cod portocaliu” de inundaţii pe râuri din judeţele Prahova şi Braşov

Hidrologii au emis, luni (22 iulie), două atenţionări ”cod portocaliu” care vizează râuri din judeţul Prahova, respectiv Braşov, unde se pot depăşi cotele de inundaţie în urma precipitaţiilor din ultimele ore şi a scurgerilor de pe versanţi.

De asemenea, au fost emise atenţionări ”cod galben” pentru râuri mici din alte judeţe.

În urma precipitaţiilor din ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Teleajen - afluenţii de dreapta din bazinul mijlociu, judeţul Prahova.

Hidrologii spun că fenomene periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Crasna şi Vărbilău.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul superior al Bârsei.

Citește și

Atenţionări de călătorie. În Grecia este caniculă, în Portugalia sunt incendii de pădure

Caniculă-furtună, combinaţia care face vara insuportabilă!

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1