Avertizare meteo. Cod portocaliu și cod galben de ploi în peste jumătate din țară

Ultima actualizare:

    Toamna se instalează anul acesta mai devreme, iar ploile cuprind majoritatea zonelor din țarăSursa Foto: ANM
Toamna se instalează anul acesta mai devreme, iar ploile cuprind majoritatea zonelor din țarăSursa Foto: ANM

ANM a emis o avertizare meteorologică de vreme instabilă în aproape jumătate din țară. Până la ora 21.00 vor fi în vigoare un cod portocaliu și un cod galben de ploi abundente în toată partea de nord, centru și vest a României.

Miercuri, 19 august, până la ora 21.00 se va semnala instabilitate atmosferică accentuată caracterizată prin căderea unor cantități însemnate de apă în Banat, Crișana, Maramureș,Transilvania, precum și în nordul Moldovei. Aici se vor semnala perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.

După ora 21,00 până mâine, 20 august, ora 10.00, meteorologii mențin codul portocaliu în Transilvania și la munte, unde vor cădea averse cu caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.

Avertizare meteo. Cod galben de vreme instabilă

Tot astăzi și tot până la ora 21.00 vom avea aprte de vree instabilă în nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte. Și aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Codul galben instabilitate atmosferică temporar accentuată se va menține și pe parcursul nopții, dar și mâine până la ora 21.00.

Astfel, în nordul, centrul și estul țării, precum și la deal și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net