Avertizare meteo. Cod galben şi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ până miercuri seară

Ultima actualizare:

    Nu renunțăm încă la umbrelăfoto: Pixabay.com
Nu renunțăm încă la umbrelăfoto: Pixabay.com

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben şi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate accentuată, până miercuri seară.

Potrivit meteorologilor, este cod galben, până miercuri, la ora 23.00, în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaţilor Orientali şi local în Carpaţii Meridionali.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi 20...30 l/mp şi pe arii restrânse, 40 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, peste 80...90 km/h”, a transmis ANM.

Sursa citată a precizat că astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni.

Vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii

De asemenea, de marţi, de la ora 12.00, până miercuri la ora 23.00, în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei şi cea mai mare parte a Moldovei,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice şi izolat grindină.

”Ploile vor avea şi caracter torenţial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 25...35 l/mp şi pe spaţii mici 50...60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăşi 70...90 litri/ mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h şi vor fi vijelii”, a mai transmis ANM.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net