Avertizare meteo: Cod galben de furtună în 15 judeţe

CLIIMA20120604_0054_1.jpg

Meteorologii au emis avertizare de furtună, valabilă până mâine seară

  Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtună pentru 15 judeţe din jumătatea de est a ţării.Astfel,începând de joi, ora 18.00, până vineri, la ora 22.00, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, vânt puternic şi căderi de grindină potrivit unui comunicat remis Mediafax de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM),

Specialiştii avertizează că în perioada menţionată vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, zona Carpaţilor Orientali, nordul Dobrogei şi al Munteniei.

"În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat 50 l/mp", se arată în avertizarea emisă de ANM.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila, Buzău, Prahova, Braşov, Covasna şi Harghita.
Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi până la sfârşitul săptămânii, cu precădere în zonele de munte şi în regiunile estice, sudice şi centrale, însă pe arii şi intervale de timp mai restrânse, a precizat ANM


Loading...