Avertizare meteo. Caniculă și disconfort termic în București. Cum va fi în restul țării

Ultima actualizare:

    În weekend, în București vor fi 33-35 de grade Celsiusfoto: arhiva Click!
În weekend, în București vor fi 33-35 de grade Celsiusfoto: arhiva Click!

Meteorologii au emis o avertizare specială pentru București, valabilă pentru acest weekend. Lociutorii Capitalei se vor confrunta cu temperaturi caniculare și un disconfort termic accentuat, începând cu orele prânzului.

Meteorologii au emis sâmbătă mai multe avertizări cod galben de caniculă pentru cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei, Oltenia şi sudul Moldovei, de instabilitate atmosferică în nord şi centru şi furtună, grindină şi vijelii în Moldova, Transilvania, Maramureş şi în nordul şi nord-estul Munteniei.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare de disconfort termic valabilă pentru perioada 04 iulie, orele 12:00 – 19:00.

În acest interval, disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a Munteniei, în vestul Dobrogei, local în Oltenia şi în sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent în jurul pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35…36 de grade.

Citește și:

Primul cod galben de caniculă al verii. România arde la foc mocnit. Ne coacem la peste 37 de grade!

Cum ne protejăm de caniculă. 13 sfaturi care ne scapă de neplăceri

Ploi torențiale, grindină și vijelii în nordul și centrul țării

De asemenea, ANM a emis o avertizare cod galben de sâmbătă, de la ora 10:00 până duminică la aceeaşi oră, fenomenul vizat fiind  instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menţionat, în nordul şi centrul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, iar local şi în regiunile estice şi sudice, vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40...60 l/mp.

”Local în Moldova, Transilvania, Maramureş şi la munte, precum şi în nordul şi nord-estul Munteniei vor fi intervale cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70...90 km/h), vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 35...40 l/mp şi pe arii restrânse 50...70 l/mp”, precizează meteorologii.

Prognoză specială pentru București: caniculă și disconfort termic

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o prognoză specială pentru Capitală, meteorologii avertizând că bucureștenii vor avea parte de caniculă până duminică, cu temperaturi maxime de 33 - 35 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în noaptea de sâmbătă spre duminică, precum și duminică, atunci când va fi ridicată probabilitatea pentru averse ce vor putea avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net