Avertizare de vreme rea: Ploi torenţiale, grindină şi vijelii în toată ţara

Ultima actualizare:

    Avertizări pentru marţi şi miercuri
Avertizări pentru marţi şi miercuri

Începând de miercuri după-amiază până vineri dimineaţă, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării, urmând să se semnaleze ploi torenţiale, grindină şi vijelii.

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă pentru perioada următoare, valabilă de miercuri, de la ora 15.00, până vineri dimineaţă, la ora 9.00, scrie rtv.net.

Potrivit informării ANM, manifestările vor fi mai frecvente la munte, în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, urmând să se semnaleze averse ce vor avea şi caracter torenţial, căderi de grindină, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, care, trecător, vor lua aspect de vijelie.Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp.

IATĂ PROGNOZA PE 3 ZILE

Miercuri vremea va aduce în majoritatea regiunilor ploi de vară, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20...25 l/mp şi este posibil să cadă şi grindină. Deşi în vestul, nordul şi centrul ţării se mai răcoreşte puţin, astfel că temperaturile vor porni de la 19 grade în aceste zone, în sudul şi sud-estul ţării rămâne în continuare deosebit de cald, cu până la 33 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, miercuri termometrele înregistrează în orele amiezii temperaturi destul de ridicate, 30...32 de grade. După amiază şi seara, cerul se înnorează şi îşi fac apariţia şi în zona Capitalei ploile de vară cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Joi, norii întunecă cerul o bună parte a zilei şi pe arii extinse aduc averse, chiar cu caracter torenţial, fulgere, tunete şi intensificări ale vântului ce pot avea şi aspect de vijelie. În urma ploilor abundente se pot adună local peste 20, 25 l de apă pe metrul pătrat şi sunt posibile căderi de grindină. La amiază termometrele vor arăta valori maxime de la 17 grade în Banat şi în Crişana dar şi în estul Transilvaniei, unde vremea e chiar răcoroasă pentru data din calendar, până la 31, 32 grade în estul Munteniei şi în zona continentală a Dobrogei, unde este încă deosebit de cald pentru a doua decadă a lunii mai.

În Capitală va fi o zi cu vreme caldă, însă norii nu întârzie prea mult să se adune pe cer şi mai ales după amiază şi la începutul nopţii vor fi averse, fulgere, tunete şi vânt mai puternic. Chiar dacă temperatura scade cu câteva grade faţă de astăzi, vremea rămâne caldă, cu 28 grade în termometre la amiază.

Vineri vremea se ameliorează. Norii se mai risipesc şi doar în nord, în centru, la munte dar şi în sud-est mai sunt înnorări şi ceva ploi de scurtă durată. Vântul suflă mai tare la munte şi în regiunile extracarpatice iar valorile termice, în cea mai mare parte a ţării, sunt apropiate de cele normale pentru data din calendar. Meteorologii prognozează de la 16 grade în Maramureş până la 26 grade în Lunca Dunării.

În Capitală putem vorbi despre o vreme destul de plăcută vineri, chiar dacă cerul se înnorează trecator şi sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul se agită din când în când fără să fie prea supărător iar amiaza vine cu temperaturi normale pentru această perioadă, 24, cel mult 26 grade.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net