Avertizare de la meteorologi: în weekend va ploua torențial în toată țara

ploaie-mamaia.jpg

prognoza, vreme urata, vara, mare
Meteorologii anunță ploi torențiale în toată țara

FInal ploios pentru minivacanța de Sfânta Maria. După canicula din ultimele zile, urmează ploi torențiale. Meteorologii au emis vineri o informare meteo de ploi și grindină valabilă pentru toată țara în perioada 17-19 august, în cursul după-amiezilor și serilor.

Potrivit Administrația Națională de Meteorologie, în perioada menționată, în cursul după-amiezilor și serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. 
În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30...40 l/mp.
”Astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse în zona de munte și cu caracter local în cursul zilei de vineri (17 august) îndeosebi în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Muntenia, iar sâmbătă (18 august) în special în centrul și nord-estul teritoriului. Duminică (19 august) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, estul și parțial în centrul țării”, se arată comunicatul ANM, citat de Hotnews.
În regiunile sudice și sud-estice, mai ales în după-amiezile de vineri și sâmbătă, disconfortul termic va fi ridicat, cu valori ale indicelui temperatură-umezeală (ITU) ce vor depăși local pragul critic de 80 de unități.
 

loading...
Loading...

Citește și

  • Plaja din Mamaia se anunţă a fi extrem de aglomerată zilele următoare

    De mâine, bugetarii intră iar într-o minivacanţă de 5 zile, până pe 19 august, după ce Guvernul a hotărât ca şi zilele de 16 şi 17 august să fie nelucrătoare. Pe lângă aceștia, și o parte din angajații din sectorul privat beneficiază de zilele libere suplimentare. Cum vor folosi românii această perioadă? Litoralul românesc este destinaţia favorită.

  • Sfânta Maria Mare, zi de mare sărbătoare pentru români! La Mănăstirea Nicula din Cluj, zeci de mii de credincioşi au luat parte ieri la slujba din 15 august. Mulţimea s-a strâns şi la Mănăstirea Maria Radna din Arad. În colţul opus al ţării, la Constanţa, 10.000 de români au venit să vadă super-manifestările de Ziua Marinei.