Avertizare de furtuni pentru București și 31 de județe din sudul, estul și centrul țării

avertizare_furtuni.jpg

avertizare cod galben furtuni
Mai multe județe din estul, sudul și centrul țării se află sub cod galben de furtuni
foto: news.ro
Citeste tot despre: 

O avertizare cod galben vizând Capitala şi 31 de judeţe din sudul, estul şi centrul ţării a intrat în vigoare luni, de la ora 10.00, și va fi valabilă până marţi seară. În acest interval vor fi vijelii şi se vor acumula cantităţi importante de apă.

Avertizarea cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) vizează Capitala şi 31 de judeţe şi va fi în vigoare de luni de la ora 10.00 până marţi, la ora 23.00, conform News.ro. 

Meteorologii spun că în acest interval vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în special în regiunile sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte. Vor fi averse local torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă accumulate vor fi de peste 25-30 l/mp şi pe arii restrânse 50-60 l/mp. 

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul săptămânii. De asemenea, până miercuri după-amiază sunt în vigoare avertizări cod galben de inundaţii emise de hidrologi pentru râuri din majoritatea judeţelor ţării, cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râuri mici din judeţele Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Sibiu, Vâlcea şi Argeş.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1