Avertizare cod galben de ploi şi vijelii, în 17 judeţe din nord, vest şi centru ţării

Ultima actualizare:

    Nu vă uitaţi  umbrela când  plecaţi de acasă  în aceste zile
Nu vă uitaţi umbrela când plecaţi de acasă în aceste zile

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, vijelii şi grindină, valabilă începând de duminică, ora 15.00, până luni seara, în 17 judeţe din nordul, vestul şi centrul ţării.

Coavertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de duminică, ora 15.0, şi până luni, ora 18.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile vestice, nordice şi centrale şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Pe arii restrânse vor fi vijelii şi va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50-60 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii au precizat că astfel de fenomene se vor semnala şi în restul ţării, în special în zonele de deal şi de munte, dar pe arii mai restrânse şi în intervale de timp mai scurte.

Judeţele avertizare cu cod galben sunt Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Mureş, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Neamţ şi Botoşani.

Totodată, duminică după-amiază, indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 în Banat, local în Crişana şi Oltenia şi pe arii restrânse în rest.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net