Avertismentul unui român vindecat de coronavirus: “Lumea voastră se va întoarce cu susul în jos”. Ce l-au sfătuit medicii

Ultima actualizare:

    Bogdan Aron, un selfie la ieșirea din spitalul Victor Babeșfoto: Facebook / Bogdan Aron
Bogdan Aron, un selfie la ieșirea din spitalul Victor Babeșfoto: Facebook / Bogdan Aron

Bogdan Aron, românul confirmat pozitiv cu coronavirus pe 10 martie, a terminat cu bine lupta cu temutul virus și a fost externat de la Spitalul Victor Babeș. Tânărul a decis să împărtășească experiența pe pagina sa de Facebook, însă se declară dezamăgit de inconștiența multor români, care nu înțeleg cât de importante sunt izolarea și distanțarea socială: “Nu vreți să auziți: sunteți pozitiv la coronavirus. Pentru că atunci lumea voastră se va întoarce cu susul în jos”, spune Bogdan.

“Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș”. Bogdan Aron, căci despre el e vorba, devenise o știre de interes național, fiind confirmat pozitiv cu COVID-19 în data de 10 martie. De atunci, ne-a ținut la curent cu starea de sănătate, publicând informații pe Facebook, de pe patul de spital de la Victor Babeș.

În data de 18 martie a venit și vestea bună: a fost declarat vindecat și a putut părăsi spitalul, însă a decis să stea o vreme departe de cei dragi, pentru siguranță. Bogdan se declară însă neputincios în fața inconștienței multor români, care ignoră sfaturile autorităților și ies în număr mare în parcuri sau în păduri. Poze grăitoare, aici.  

Avertismentul lui Bogdan: “Credeam că românii au înțeles că ne paște un pericol mare”

Vestea bună a zilei este că am primit rezultatul celui de-al doilea test și este NEGATIV. Prin urmare, am fost declarat VINDECAT și am plecat din spital. Vă mulțumesc pentru toate gândurile bune din perioada aceasta. M-au ajutat mult!Le mulțumesc și medicilor, asistentelor și personalului de la Victor Babeș. Multă bafta pentru că știu că pentru ei abia acum începe. Deși nu am primit nicio interdicție, am decis că pentru siguranță să evit pentru câteva zile contactul direct cu alți oameni. Singură recomandare sună așa: "evită contactul cu persoane suspecte sau confirmate cu COVID-19. Ceea ce cred că va fi din ce în ce mai greu, dat fiind că pare că viață din oraș își urmează firescul.

Asta e vestea proastă a zilei: toată lumea e pe stradă! După ce am stat izolat 9 zile aveam o cu totul altă impresie. Credeam că românii au înțeles că ne paște un pericol mare. Însă nu e deloc așa. Probabil că va fi o surpriză extraordinară pentru toată lumea când se vor anunța 10.000 de infectați sau primii români morți din cauza coronaviruslui. Poate atunci oamenii vor conștientiza pericolul. Deși pare că pentru italieni a fost cam târziu, iar acum regretă amarnic. Nu mai vorbesc despre cazurile deja celebre (oameni care mint în privința vizitei în alte țări, cetățeanul din Madrid care a venit cu avionul etc.) pe care personal nu știu cum să le cataloghez și în privința cărora consider că statul ar trebui să fie mai aspru.

Fiți responsabili! Credeți-mă, nu vreți să purtați povara infectării altor oameni! În cazul meu e toată lumea ok deocamdată, dar mai durează câteva zile până când vor ieși toți din carantină. Și iarăși nu vreți să auziți: "sunteți pozitiv la coronavirus". Pentru că atunci lumea voastră se va întoarce cu susul în jos și va veți gândi: "Oare cât de nasol va fi în cazul meu?!".

În perioada de spitalizare, Bogdan Aron a pus la cale și un proiect caritabil, menit să ajute spitalele, unitățile sanitare și medicii de familie din România în lupta contra coronavirusului (COVID-19). Mai multe detalii, accesând site-ul https://ajutorspitale.entreprenation.ro/.

Coronavirus România date oficiale 21 martie

367 de români au fost infectați cu noul coronavirus, iar 14 persoane se află la terapie intensivă, trei fiind în stare gravă.  

”Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate şi externate (36 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între un an şi 74 de ani”, precizează Grupul de Comunicare Strategică. Au fost deschise 117 dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi au fost date peste 300 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor.

Citește și:

Fratele Danei Rogoz, medic de boli infecțioase, apel tranșant: «Țineți acasă toate persoanele de peste 70 de ani»

Primele simptome dacă te-ai îmbolnăvit de coronavirus. Uite cum te simți

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net