Averile miniștrilor propuși. Unul dintre ei este milionar în euro

ana_birchall_34889100.jpg

guvern, miniștrii, avere, ana birchall
Ana Birchall este cel mai bogat ministru propus
Citeste tot despre: 

Au case în străinătate, depozite bancare, dar și investiții financiare în străinătate. Pe scurt, membrii Guvernului Sorin Grindeanu nu duc grija zilei de mâine.

Cel mai bogat membru din Cabinetul Grindeanu este controversata Ana Birchall (43 de ani), care a fost propulsată în politică de Mircea Geoană.

A fost consiliera acestuia, pe vremea când era ministru de Externe, și a dat explicații la DNA cu privire la finanțările de campanie din perioada în care Geoană era liderul PSD.

În plus, în 2008 a apărut o înregistrare când îi dădea lui Geoană 5.000 de euro în schimbul unui loc eligibil în Parlament. 

Ana Birchall, investiții de 23 de milioane de euro

Ea are, alături de soțul său, cinci locuințe, două dintre ele în SUA, precum și investiții financiare în străinătate în valoare de 23 de milioane de euro, dar şi 230.000 de dolari în conturi.

Ana Birchall va ocupa fotoliul de ministru al Afacerilor Europene.

Shhaideh, patru case

Sevil Shhaideh, propusă la Ministerul Dezvoltării, are trei locuinţe în Siria şi una în Constanţa. Alexandru Petrescu, şeful Poştei Române şi propunerea de ministru al Economiei, este proprietarul unei case în Marea Britanie.

Tot el are şi cele mai mari venituri anuale dintre toţi miniştrii nominalizaţi, de aproape 31.000 de lei pe lună, potrivit declarației sale de avere.

Pavel Năstase, nominalizat la Ministerul Educaţiei are 11 depozite în lei, euro şi dolari de peste 2 milioane de lei.

Au băgat bani în bijuterii

Lia Olguţa Vasilescu, propusă la Ministerul Muncii, a pariat pe bijuterii și a investit în ele bani frumoși. La fel și şi Răzvan Cuc, de la Ministerul Transporturilor.

Şerban Valeca, propus la Ministerul Cercetării, a fost norocos și a moştenit două terenuri şi două case.

În schimb, Marius Dunca, viitorul ministru al Tineretului, dar și Augustin Jianu, propunerea pentru Ministerul Comunicaţiilor, nu s-au îmbogățit până acum și trăiesc din salariu.

Sunt și miniștrii cu datorii

Mai rău ca ei o duc Daniel Constantin, nominalizat la Ministerul Mediului, și Viorel Ştefan, viitorul ministru al Finanţelor, care sunt datori vânduți la bănci. Primul are de rambursat 195.000 de euro şi două credite în lei de 143.000 de lei, iar cel de-al doilea 110.000 de dolari şi are două credite de 1,38 milioane de lei.

Grindeanu are de luat

La polul opus se află primul ministru, Sorin Grindeanu, care nu are de dat, ci de luat. A împrumut 83.500 de lei,  dar și 20.000 de euro.

Unul dintre împrumuturi este acordat unei firme la care soţia sa este acţionar.

Loading...