Averea miliardarului de la Aldis, gajată de familie

Citeste tot despre: 

La 11 luni de la dispariţia miliardarului George Naghi, cunoscut drept Regele mezelurilor Aldis, averea sa de 28 de milioane de euro a rămas o amintire. Afacerile sunt în picaj, iar aproape toată averea familiei e gajată.

Distrusă după pierdere soţului său, Alina Naghi se reface încet-încet. Apropiaţi ai familiei spun că femeia, rănită în accidentul nautic de anul trecut, se simte bine acum, dar nu are puterea necesară pentru a se ocupa de afacerile lăsate de soţ.

„Sufleteşte nu-şi va reveni, pentru că l-a iubit prea mult. Acum, încearcă din răsputeri să salveze fabrica de la pierzanie. Încearcă să obţină credite, însă e greu. Aproape toată averea familiei e gajată", a povestit un cunoscut al familiei Naghi.

Imperiul Aldis a fost iniţiat de George Naghi în 1991

CLIIMA20120713_0092_1.jpg

Imperiul Aldis a fost iniţiat de George Naghi în 1991

Ca să iasă din declinul declanşat când s-a prăpădit George Naghi, Alina a vândut, în februarie 2012, ferma Aldis, cel mai drag loc al miliardarului, dar şi terenurile agricole ce aduceau un profit consistent.

Ea a bătut palma cu libanezul Jihad Ibrahim al Khalil care deţine 21.000 de hectare de teren agricol în judeţele Călăraşi, Giurgiu şi Constanţa.

Cele 3 milioane de euro obţinute în urma tranzacţiei nu au ajutat însă la ieşirea din impas. Din contră.

Necazurile s-au ţinut lanţ în continuare. De la întârzierile salariale, s-a ajuns în martie 2012 la închiderea câtorva magazine Aldis din ţară.

Vânzările au scăzut considerabil, iar conducerea companiei a decis să renunţe la câteva puncte de desfacere a cărnii şi a preparatelor.

La Lehliu, Olteniţa şi Râmnicu Vâlcea s-a pus lacătul pe uşă. „Cred că în final se va trage definitiv cortina.

George Naghi era sufletul a tot ce s-a ridicat în aceşti ultimi 20 de ani.

Cum el s-a dus, sigur că totul merge anapoda. Numele şi onoarea lui erau în joc la orice afacere. El prezenta bonitate", spune o angajată.

George Naghi a fondat firma Aldis în 1991 cu o investiţie de circa 70 de milioane de euro.

Familia Naghi figura în topul Forbes pe 2011 cu o avere de 28 milioane de euro.

Soţia vine zilnic la mormânt

Miliardarul George Naghi are zi de zi flori proaspete la căpătâi, iar câteva candele aprinse îi luminează drumul spre eternitate.

CLIIMA20120713_0093_1.jpg

Soţia vine zilnic la mormânt

„Familia vine aproape zilnic. Îi văd dimineaţa, în jur de ora 7.00. Soţia nu lipseşte niciodată. Interesant mi se pare faptul că vin oameni care l-au cunoscut şi care au lucrat cu el.

Vin angajaţi cărora le-a dat o pâine să mănânce. Asta înseamnă să fii om...Păcat că s-a dus", spune unul dintre îngrijitorii din cimitirul Sf. Gheorghe din Călăraşi, acolo unde îşi doarme somnul de veci fostul patron al fabricii de mezeluri Aldis.

CLIIMA20120713_0094_1.jpg

Soţia vine zilnic la mormânt

Cavoul arată impecabil, iar mai multe ghivece cu petunii decorează mormântul.

Click! spune:

George Naghi a murit pe data de 7 august, la vârsta de 59 de ani, într-un accident nautic produs pe braţul Borcea al Dunării, în zona dinspre Portul Călăraşi către zona Chiciu.


Loading...