Averea lui Victor Ponta: Ce alte bunuri pot intră sub sechestrul asigurator

Ultima actualizare:

    Victor Ponta are sechestru asigurator pe unul dintre apartamentele din BucureştiFoto Click!
Victor Ponta are sechestru asigurator pe unul dintre apartamentele din BucureştiFoto Click!

Săptămâna în curs este una foarte grea pentru premierul României. În plină dezbatere a noului Cod FIscal, în plin scandal cu cadrele medicale cărora le-a promis majorarea pachetului salarial cu 25% din octombrie, fostul preşedinte al PSD mai are o problemă destul de gravă. Procurorii DNA au instituit miercuri, 19 august sechestru asigurator pe averea lui Victor Ponta, mai exact pe un apartament deţinut de acesta în Capitală.

Dosarul "Turceni-Rovinari" în care premierul României este suspectat de complicitate la evaziune fiscală aduce şi prima măsură luată împotriva fostului preşedinte al PSD. Averea lui Victor Ponta a primit o lovitură dură miercuri când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au instituit un sechestu asigurator asupra unui apartament deţinut de acesta. Vorbim despre un prejudiciu estimat de 51.321,80 lei.

Averea lui Victor Ponta: Ce spun procurorii

"Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală şi contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor-Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei şi i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului. Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală reţinută în sarcina inculpatului Ponta Victor-Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei", arata Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un comunicat de presă publicat miercuri, 19 august.

Averea lui Victor Ponta: Ce bunuri sunt trecute în declaraţia de avere

Ultima declaraţie de avere completată de Victor Ponta ne arată că premierul deţine un teren cu o suprafaţă 1371 de mp în judeţul Gorj, cumpărat în 2006. La capitolul clădiri, declaraţia înregistrează patru imobile. O casă de locuit situată în judeţul Gorj de 63 de mp, cumpărată de acesta în 2006 şi un apartament de 94,88 mp în Bucureşti, achitat în 2012.

Averea lui Victor Ponta a sporit după lichidarea patrimoniului cabinetului său de avocatură

Averea lui Victor Ponta a crescut după ce acesta a lichidat patrimoniu cabinetului său de avocatură. Atunci a dobândit două apartamente în Bucureşti. Unul de 65,13 mp şi unul de 65.06 mp, dar şi un autoturism marca Fiat. Pe lângă acesta, în categoria bunuri mobile mai este menţionat şi un automobil marca Citroen, cumpărat prin leasing în 2012.

Averea lui Victor Ponta: Ce bani lichizi are premierul

Conturile lui Victor Ponta nu sunt goale. Acesta deţine un cont în lei în care la data semnării declaraţiei de avere avea un sold de 4885.33 de lei la UniCredit şi unul în euro în care la aceeaşi dată existau 52.833,60 de euro (aceeaşi bancă n.r.), plus un cont în lei la BRD în care exista un sold de 12.000 de lei.

Averea lui Victor Ponta: Ce datorii are premierul

La capitolul datorii, regăsim un credit contractat în 2012 cu o valoare scadentă de 30,370.15 euro.

Premierul are un salariu anual de 72.208 lei, iar soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, 74.408,64 euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net