Aventură nebună! Au călătorit pe câmpuri, cu ATV-ul, de la Satu Mare la Tulcea

atv1.jpg

David Cristian, Diana Pop, ATV, aventura
Obosiţi, dar fericiţi: David Cristian şi Diana Pop, la capătul expediţiei
Foto: Arhivă personală

Asta da călătorie! David Cristian şi Diana Pop sunt doi sătmăreni care au avut curajul să pornească într-o expediţie mai puţin obişnuită. Cei doi au plecat cu ATV-ul din nordul ţării până la mare. Drumul de peste 850 de kilometri a durat patru zile.

David Cristian (44 de ani) şi Diana Pop (49 de ani) sunt doi sătmăreni care au luat startul într-o călătorie de neuitat. Sătui de stres, cei doi au decis că a venit vremea să se relaxeze într-un mod aparte. David şi Doina s-au urcat în şaua ATV-urilor şi au pornit spre mare, fără un traseu fix, ci pe unde au văzut cu ochii: peste câmpuri, peste dealuri, pe drumuri de ţară şi mai puţin pe şosele asfaltate.

Pe marginea plantaţiilor

Cei doi au pornit spre Tulcea, având în faţă un drum de peste 850 de km, pe un traseu neprogramat. „Am făcut opriri la Sovata, la Băile Balvanyos ori la Galaţi. A fost un drum de patru zile. Cam 60% din traseu l-am făcut off-road, evitând drumurile asfaltate”, povesteşte David. “Când zic off-road, mă refer la câmp întins, margini de plantaţii, nici măcar drumuri de ţară. Partea de sud a ţării am străbătut-o, ce-i drept, mai mult pe asfalt. Dacă veneam non-stop off-road, am fi avut nevoie cam de două săptămâni“, adaugă bărbatul.

atv2.jpg

Diana Pop, David Cristian, ATV, calatorie, drum
Cei doi sătmăreni, în timpul unui popas pe un drum forestier
Foto: Arhivă personală

Inspiraţi de un pensionar

La fiecare oprire, cei doi s-au cazat la pensiuni. Cea mai lungă parte din traseu a fost prima, din momentul plecării de la Satu Mare şi până la Sovata, un traseu de 328 de kilometri, făcut în cea mai mare parte în afara şoselei. Cea mai scurtă porţiune de drum a fost în ultima zi, cea de-a patra, în care au mai avut de parcurs doar 90 de kilometri.
“Ne-a motivat un pensionar care a venit cu ATV-ul din Portugalia, la cei 65 de ani ai săi. Am zis că şi noi putem să facem o călătorie specială, dacă el a străbătut o asemenea distanţă“, încheie David.

Click! spune

În drumul lor prin sălbăticie, cei doi s-au întâlnit şi cu ursul, dar au menţinut o distanţă care să le confere siguranţă şi care să nu supere animalul, pe a cărui teritoriu se aflau.

Citeşte întreaga poveste pe adevarul.ro!
 

 

Loading...

Citește și