Aventură culinară pentru doi vietnamezi! Cum au ajuns bucătari în România

Ultima actualizare:
Hung, atent la reţeta cartofilor copţi
Hung, atent la reţeta cartofilor copţi

Aventură culinară! Doi vietnamezi au venit în România ca să prepare mâncăruri exotice la un restaurant din Buzău, dar s-au transformat în ucenici dornici să înveţe cât mai multe din bucătăria noastră. În primele zile de muncă în România, Hang şi Hung au descoperit gusturile şi aromele locale, sub îndrumarea unuia dintre cei mai cunoscuţi chefi din Buzău.

Bucătarul vietnamez Hung are 46 de ani şi a lucrat, până acum, la restaurante din Arabia Saudită. Zilele trecute, o firmă de recrutare i-a propus un contract cu un restaurant din Buzău şi n-a rezistat provocării de a lucra într-o ţară din Europa. El n-a venit cu mâna goală, astfel că l-a adus şi pe Hang (47 de ani), tot vietnamez, un bucătar pe care l-a cunoscut recent. Nici n-au ajuns bine la noul loc de muncă din România, că asiaticii au şi intrat în pâine. Ei au fost cooptaţi în echipa de pregătire a meniurilor pentru Ziua gastronomiei româneşti. 

Hang şi Hung au învăţat repede şi acum se descurcă singuri
Hang şi Hung au învăţat repede şi acum se descurcă singuri

Aventura celor doi vietnamezi în bucătăria românească a început în faţa unui rotisor pe care se frigea un berbecuţ. Ei au fost curioşi să înveţe cum se marinează carnea înainte de a ajunge la proţap. ”Punem berbecuţul la un metru distanţă de foc, apoi se roteşte încet. Înainte de asta, trebuie ţinut trei zile la marinat, cu un amestec de condimente”, le-a explicat Chef Cristi ”Ice”, un buzoian care a revenit în ţară după ce a lucrat mulţi ani în restaurante din toată Europa.

Unul dintre vietnamezi a ţinut să-i împărtăşească profesorului său cum se prepară carnea în bucătăriile din ţara sa. ”Avem şi noi rotiserii în Vietnam, însă acolo se pun raţe, păsări în general, alţii pun porc şi miel. La noi, carcasa de miel se umple cu ierburi, legume şi orez, apoi se închide. Totul fierbe în interior şi carnea capătă o aromă deosebită”, explică Hung.

Bucătarii români, împreună cu cei doi vietnamezi, au avut de pregătit mâncăruri tradiţionale pentru un eveniment organizat de ziua gastronomiei româneşti la un restaurant cochet de pe şoseaua de centură a Buzăului. Din meniu nu au lipsit cartofii copţi pe plită, micii, cârnaţii de Pleşcoi şi jumările de porc. ”Noi le spunem jumări acestor bucăţi de grăsime cu carne, pe care le prăjim, până devin foarte crocante şi maronii. Le servim reci sau calde”, le-a dezvăluit Chef Cristi ”Ice” ucenicilor veniţi de peste mări şi ţări. 


    Hang şi Hung au învăţat repede şi acum se descurcă singuri
Hang şi Hung au învăţat repede şi acum se descurcă singuri

Hung şi Hang vor avea timp să înveţe multe reţete româneşti, deoarece au semnat contracte pe doi ani, pentru salarii de două ori mai mari decât ar fi putut obţine în Vietnam. Ambii sunt căsătoriţi şi au acasă câte doi copii, care aşteaptă lunar ajutorul financiar din România. 

”Eram bucătar în Vietnam şi simţeam nevoia să avansez. Aşa am ajuns în Arabia Saudită. De acolo am ajuns în România, unde vreau să învăţ cât mai multe lucruri. La voi sunt mâncăruri foarte gustoase, pe care le-aş putea prepara cu succes în orice restaurant din lume”, se confesează Hang pentru adevarul.ro. Proprietarul restaurantului care i-a angajat pe cei doi bucătari din Vietnam dorea să diversifice oferta de mâncăruri ”Am suplimentat echipa de bucătari profesionişti pentru a lansa preparate din bucătăria asiatică. Urmează să aducem şi bucătari indieni”, anunţă Romică Volert, administrator la Garden Res-taurant.

Click! spune

Hang şi Hung au asigurate atât cazarea într-un apartament din Buzău, cât şi mese gratuite şi lefuri la valoarea salariului mediu pe economie – aproximativ 5.000 de lei brut. Angajatorul le-a plătit celor doi vietnamezi şi biletele de avion.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net