Avem noroc! Medicii spun că virusul gripal nu se răspândește pe vreme caldă

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click!
Foto: Arhivă Click!

În contextual în care vaccinnul antigripal lipsește din farmacii și din cabinetele medicilor, ne considerăm norocoși că virusul nu se poate răspândi cu repeziciune. Motivul: vremea bună ne ajută. Specialiștii spun că virusului ”îi plac” temperaturile mai reci, nu cele de 20 de grade Celsius, cum avem acum.

”Virusului gripal îi plac temperaturile mai scăzute, nu chiar îngheț, dar undeva între zero și 10 grade, aceea este temperatura cea mai bună pentru virusul gripal, mai ales dacă este și umezeală”, a explicat, pentru HotNews.ro, Cătălin Apostolescu, medic primar de boli infecţioase la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti.

În condițiile în care vaccinul lipsește în acest moment din cabinetele medicilor de familie și din farmacii, vremea caldă este un noroc, spune medicul. ”Acum, când suntem la 20 și ceva de grade, chiar nu este nicio problemă. Dacă s-ar răspândi atunci când este cald, ar trebui să se răspândească cel mai mult vara, atunci când este cel mai cald”, a explicat medicul Cătălin Apostolescu. Acesta a mai spus că nu sunt semnale că anul acesta epidemia ar urma să fie mai gravă sau mai extinsă decât în anii precedenți.

Vaccinul antigripal va ajunge în cabinetele medicilor până în 15 noiembrie

El spune că întârzierea vaccinului nu este un motiv de îngrijorare, deoarece ”în mod normal, programele internaționale de vaccinare spun că vaccinarea antigripală ar trebui să înceapă undeva la 15 noiembrie. În general, aprovizionarea cu vaccin antigripal se face la sfârșitul lunii octombrie și până spre 15 noiembrie. Faptul că încă nu se găsește vaccinul pe piață nu este un lucru încă alarmant. Vaccinul începe acum să ajungă și în cabinetele medicilor de familie, iar termenul țintă este 15 noiembrie, nu trebuie să ne speriem.”

Vaccinul antigripal este de negăsit în acest moment în România - lipsește atât din cabinetele medicilor de familie, unde în mod normal ar trebui să fie distribuit gratuit pentru anumite categorii de persoane considerate cu risc de îmbolnăvire, cât și din farmacii, de unde persoanele care nu beneficiază de vaccinul administrat gratuit ar fi trebui să și-l poată cumpăra. În farmacii, vaccinul lipsește din cauză că cererea a fost, anul acesta, în premieră, de aproximativ 5 ori mai mare decât oferta, lucru care nu a fost anticipat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net