Avarie majoră în Ploiești: «Curgea apă roşie la robinet»

Ultima actualizare:

    Imagini stranii cu râul Siret acoperit cu o spumă ciudată
Imagini stranii cu râul Siret acoperit cu o spumă ciudată

O avarie majoră s-a produs sâmbătă dimineaţă la reţeaua de distribuţie şi alimentare cu apă, în Ploieşti. Mii de persoane au fost afectate, fiind vorba de locuitori din  Cartier Nord, Cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari şi Deltei.

Altă situaţie ciudată s-a petrecut sâmbătă la Ploieşti. DSP Prahova a anunţat că apa de la robinet nu este bună de băut. Imediat, Apa Nova a transmis că avaria a fost identificată şi este pe o conductă pusă în funcţiune în 2015, lucrare care nu a fost realizată de către Apa Nova Ploieşti.

Ploieştenii au postat  sâmbătă pe Facebook  fotografii cu apa murdară
Ploieştenii au postat sâmbătă pe Facebook fotografii cu apa murdară

“Compania Apa Nova Ploieşti informează că avaria a fost localizată şi tronsonul de conductă izolat. Nu se cunosc în acest moment care au fost cauzele ce au generat această avarie. Zonele afectate sunt alimentate cu apă în acest moment prin intermediul altor conducte de distribuţie, iar zona afectată a fost transferată pe o sursă alternativă de alimentare cu apă pentru a elimina problemele de calitate a apei potabile. La acest moment, din punct de vedere al companiei Apa Nova Ploieşti, apa este conformă pentru consum”, anunţa Ana Nova sâmbătă seara.

Duminică, însă, DSP Prahova a anunţat că menţine restricţia privind consumul apei de la robinet, până când rezultatele probelor recoltate vor fi gata. În tot acest timp, ploieştenii se descurcă cum pot, mai ales că au primit recomandări ca şi spălatul pe mâini să se facă cu apă plată. “Am făcut un stoc serios de apă plată. Am luat 50 de litri. Am copil mic, nu mă pot juca. Apa la robinet era sâmbătă roşie. Ne spălăm cu apă plată, nu ne putem juca cu sănătatea noastră”, a spus un ploieştean. “Nu ştim, e bună sau nu e bună. De unde atâţia bani pentru apa plată. Nu zice nimeni nimic”, a mai spus o femeie. Primăria Municipiului Ploieşti a solicitat operatorului local de apă să pună la dispoziţia ploieştenilor cisterne cu apă potabilă. Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a recomandat populaţiei să nu bea apă de la robinet. “Rezultatele analizelor apei prelevate de ieri (sâmbătă n.r.) vor fi anunţate marţi, 12 februarie. Până atunci, din cauza impurităţilor rămase în reţeaua din zonele contaminate, Direcţia de Sănătate Publică recomandă respectarea interdicţiei de consum. Totodată, Apa Nova va pune la dispoziţie, în continuare, cisterne cu apă potabilă”, a spus Dobre.

În urmă cu o săptămână, compania Apa Nova a fost amendată de Direcţia de Sănătate Publică cu suma de 10.000 de lei pentru modul în care a gestionat problemele privind apa potabilă din Capitală. În acest caz, Apa Nova ar fi trebuit să anunţe DSP şi Primăria Bucureşti cu privire la calitatea apei, dar nu a făcut-o până când Ministerul Sănătăţii a luat decizia să informeze populaţia privind riscurile folosirii apei, deoarece, dacă ar fi ales să nu o facă, ar fi fost vorba de iresponsabilitate.

Imagini stranii cu râul Siret acoperit cu o spumă ciudată

100.000 mp ai râului au fost  acoperiţi cu o spumă gălbuie
100.000 mp ai râului au fost acoperiţi cu o spumă gălbuie

Un pasionat al sporturilor nautice, din Galaţi, a surprins sâmbătă, 9 februarie, imagini tulburătoare cu râul Siret acoperit cu o spumă ciudată, ce pare să provină din deversarea unor reziduuri poluante, scrie adevarul.ro.  Pata de spumă murdară acoperă circa 100.000 de metri pătraţi ai râului, pe ultimii doi kilometri de dinaintea vărsării acestuia în Dunăre. Autorităţile au fost sesizate, a fost demarată o anchetă, însă nu există deocamdată nici o explicaţie oficială. Cea mai vehiculată ipoteză este aceea că materialul poluant ar proveni din zona decantoarelor combinatului siderurgic de la Galaţi, situate în spatele haldei de zgură, în apropiere de balta Mălina. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net