Avalanșă în munții Călimani! Un turist a murit, iar un altul este rănit

avalansa_calimani.jpg

Mai multe persoane care făceau o drumeție cu snowmobilele au fost surprinse de avalanșă
Foto: Facebook/Salvamont Romania

Duminică (3 februarie) a avut loc o avalanșă în Munții Călimani. Mai multe persoane care făceau o drumeție cu snowmobilele au fost surprinse de zăpadă. Două dintre acestea au reușit să dea alerta, potrivit ISU Harghita.

Update: Un turist a murit, iar alte două persoane au fost salvate de către salvamontiștii din Suceava.

Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont a anunțat duminică seară că mai multe persoane au fost surprinse de o avalanşă în masivul Călimani. Pentru recuperarea accidentaţilor au intervenit  echipaje de prim-ajutor din judeţele Harghita, Mureş şi Suceava.

„Urmează evaluarea situaţiei în care se află cei de acolo, acordarea măsurilor de prim-ajutor celor două persoane care au afecţiuni medicale, pregătirea aceastora de drum, recuperarea celui decedat, evaluarea riscurilor din zonă şi stabilirea celei mai sigure căi de retragere pentru a se evita o nouă expunere la avalanşe”, au transmis reprezentanţii Salvamont, potrivit Mediafax.

Salvamontiștilor le este greu să ajungă la persoanele surprinse de avalanșă

Salvamontiştii din Suceava, Mureş şi Harghita analizează informaţile primite, vor identifica din ce judet se poate face cel mai sigur acces către zona evenimentului şi vor face o analiză a factorilor de risc din zonă. Salvamontiştii vor interveni din această seară şi deja Salvamont Suceava se îndreaptă către zona presupusă a evenimentului cu o echipa de şase salvamontişti. Temperaturile ridicate care se manifesta şi peste noapte, stratul mare de zăpadă, zona aflată sub cod ridicat de producere a avalanşelor, impun o atenţie mărită din partea salvamontiştilor, dar, din păcate, o evaluare corectă a riscurilor e imposibil de realizat datorită întunericului”, este anunțul făcut de salvamontiști pe Facebook. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1