Autostrăzile patriei, construite ilegal

Ultima actualizare:

    Neregului sunt și pe tronsonul de autostradă Timișoara-Deva
Neregului sunt și pe tronsonul de autostradă Timișoara-Deva

Suntem de râsu’-plânsu’! După ce că nu avem drumuri nici măcar decente, când le construim o facem în bătaie de joc. O anchetă a Corpului de Control al Ministerului Transporturilor a scos la iveală că 20 de drumuri naționale sau tronsoane de autostradă au fost realizate fără o serie de avize absolut necesare. Procurorii DNA au fost sesizați în acest caz.

Cele mai importante drumuri naționale și tronsoane de autostradă care sunt încă în șantier au fost verificate de inspectori. Totul a pornit de la sesizarea Autorității Rutiere, care s-a plâns că din 2003 încoace nu s-au făcut audituri de siguranță rutieră pentru nici un drum nou construit. Compania Națională de Drumuri, care a deschis în ultimii ani mai multe șantiere și a dat în folosință bucăți de autostradă, ar fi trebuit să solicite aceste audituri. Documentele arată cât de sigure pentru circulația rutieră sunt drumurile construite și sunt printre cele care condiționează eliberarea autorizației de construire.

În această situație se află Autostrada Transilvania, tronsoanele Bucrești-Brașov, Arad-Nădlac, Orăștie-Sibiu, Timișoara-Lugoj, conform digi24.ro. În aceeași situație sunt și șoselele de centură ale orașeor Bacău, Brașov, Caracal, Tecuci și Tg. Mureș.

 „Este o dublă problemă, şi de incompatibilitate şi chiar de o suspiciune de fapte de corupţie, deoarece persoanele care îndeplineau acea calitate de auditor de siguranţă rutieră sunt persoane care provin, unii dintre ei, din Poliţia Rutieră şi au lucrat cu specialiştii CNADNR. Există suspiciunea rezonabilă că de asta ar fi luat nenumărate contracte pentru că ar fi avut o relaţie specială cu persoane din CNADNR”, susține Alin Goga, consilier juridic în cadrul Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net