Autostrada Iaşi-Câmpia Turzii va costa 4 miliarde de euro şi va avea 370 km

CLIIMA20120718_0029_1.jpg

Autostrada Soarelui va fi finalizată în totalitate abia în luna ianuarie 2013. (Foto: Florin Gheorghe)

Construirea autostrăzii Iaşi-Câmpia Turzii va fi subiect de discuţie, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern, a anunţat, duminică, ministrul transporturilor, Relu Fenechiu. Potrivit acestuia, investiţia este estimată la patru miliarde de euro.

Relu Fenechiu a precizat că a întomit un proiect de hotărâre, în vederea mandatării Ministerului Transporturilor de către Guvern pentru realizarea autostrăzii Iaşi - Câmpia Turzii, transmite Mediafax.

El a precizat că a decis ca autostrada să aibă traseul Iaşi - Câmpia Turzii, şi nu Iaşi - Târgu Mureş, cum se stabilise iniţial.
"Autostrada Bechtel este până la Câmpia Turzii şi nu ne interesează să ajungem de la Iaşi până la Târgu Mureş şi de acolo să nu avem autostradă", a declarat ministrul.


"Am discutat cu mai multe instituţii bancare internaţionale, cu cei de la BEI şi cu cei de la Banca Mondială, în plus există interes şi din partea unor companii. Procedura nu este simplă, pentru că în România nu s-a făcut un proiect asemănător în parteneriat public - privat", a adăugat Relu Fenechiu.
Porţiunea Iaşi - Târgu Mureş "este prinsă în reţeaua de transport european, aşa încât proiectul va fi putea fi finanţat şi din fonduri europene în perioada 2014-2020", a mai afirmat şeful de la Transporturi.


"Am propus ca traseul să nu-l cerem foarte restrictiv. Vor fi puncte intermediare prin care va trece autostrada, în rest rămâne la latitudinea constructorilor. Sper să facem această autostradă sub patru miliarde de euro. Traseul măsoară aproximativ 370 de kilometri", a declarat Relu Fenechiu.Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1