Autostrada Iaşi-Câmpia Turzii va costa 4 miliarde de euro şi va avea 370 km

Ultima actualizare:

    Autostrada Soarelui va fi finalizată în totalitate abia în luna ianuarie 2013. (Foto: Florin Gheorghe)
Autostrada Soarelui va fi finalizată în totalitate abia în luna ianuarie 2013. (Foto: Florin Gheorghe)

Construirea autostrăzii Iaşi-Câmpia Turzii va fi subiect de discuţie, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern, a anunţat, duminică, ministrul transporturilor, Relu Fenechiu. Potrivit acestuia, investiţia este estimată la patru miliarde de euro.

Relu Fenechiu a precizat că a întomit un proiect de hotărâre, în vederea mandatării Ministerului Transporturilor de către Guvern pentru realizarea autostrăzii Iaşi - Câmpia Turzii, transmite Mediafax.

El a precizat că a decis ca autostrada să aibă traseul Iaşi - Câmpia Turzii, şi nu Iaşi - Târgu Mureş, cum se stabilise iniţial."Autostrada Bechtel este până la Câmpia Turzii şi nu ne interesează să ajungem de la Iaşi până la Târgu Mureş şi de acolo să nu avem autostradă", a declarat ministrul.

"Am discutat cu mai multe instituţii bancare internaţionale, cu cei de la BEI şi cu cei de la Banca Mondială, în plus există interes şi din partea unor companii. Procedura nu este simplă, pentru că în România nu s-a făcut un proiect asemănător în parteneriat public - privat", a adăugat Relu Fenechiu.Porţiunea Iaşi - Târgu Mureş "este prinsă în reţeaua de transport european, aşa încât proiectul va fi putea fi finanţat şi din fonduri europene în perioada 2014-2020", a mai afirmat şeful de la Transporturi.

"Am propus ca traseul să nu-l cerem foarte restrictiv. Vor fi puncte intermediare prin care va trece autostrada, în rest rămâne la latitudinea constructorilor. Sper să facem această autostradă sub patru miliarde de euro. Traseul măsoară aproximativ 370 de kilometri", a declarat Relu Fenechiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net