Autostrada Făgăraș-Brașov, o nouă promisiune de șosea care va trasevarsa munții. Ce se întâmplă cu Comarnic-Brașov și Sibiu-Pitești

Ultima actualizare:

    România nu are nici o autostradă care să traverseze munții. Doar promisiuni
România nu are nici o autostradă care să traverseze munții. Doar promisiuni

Ni se promit autostrăzi care vor traseversa munții de ani de zile, dar nu vedem nimic concret. Pe zona Sibiu -Pitești se lucrează în ritm susținut doar pe o porțiune de 13 kilometri, iar în ceea ce privește Comarnic-Brașov suntem abia la stadiu de proiectare. Cu toate acestea, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a ieșit în față cu un nou proiect pierdut prin sertar timp de zece ani: Autostrada Făgăraș-Brașov.

Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră a semnat, luni, 23 august, contractul cu firma de proiectare care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu la Autostrada Făgăraș-Brașov. Un proiect vechi, scos din sertare după zece ani.

”Acest segment al autostrăzii A3 Transilvania, lung de 48 de km, a fost scos la licitație în această primăvară, după un deceniu în care a zăcut uitat. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate”, a transmis ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.


    Traseul Autostrăzii Făgăraș-Brașov
Traseul Autostrăzii Făgăraș-Brașov

Traseul pe hârtie începe cu un nod rutier care va face legătura la Codlea cu viitoarea Autostradă Ploiești-Brașov și se încheie în apropiere de Făgăraș, printr-un nod de mare viteză care va face conexiunea cu Autostrada Sibiu-Făgăraș.

În plus, în zona Brașovului, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Brașov-Bacău.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă: ”Autostrada Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă”

”Printre cele mai importante activități din cadrul contractului se numără realizarea unor studii și analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor și a constrângerilor de pe traseu sau a utilităților intersectate. Vor fi obținute toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare. La fel ca A7 - Autostrada Moldovei, Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuția lucrărilor, adică utilaje în teren din prima zi”, promite demnitarul.

Noul proiect a fost prezentat de Drulă, deși suntem în urmă cu altele ce ar trebui să traverseze munții, promise de ani de zile.

Ce se întâmplă cu autostrazile Comarnic-Brașov și Sibiu-Pitești 

Pe Ploiești-Comarnic- Brașov nu avem documentație clară. Cea din 2006 este mult prea veche, iar în februarie 2021 abia s-a licitat pentru proiectarea ei.

Pentru 12,8 milioane de euro, firma Consitrans face un nou studiu de fezabilitate și un alt proiect tehnic.

Pe Autostrada Sibiu - Pitești se lucrează doar la capete. Zona muntoasă este blocată în contestații depuse în instanță de constructorul chinez China Railway, exclus inițial de la licitație.

Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia acestuia şi a dispus reevaluarea ofertelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net