«Automatele de cafea au înălbitor de rufe, nu lapte»

Ultima actualizare:

Aveţi grijă de unde cumpăraţi cafeluţa zilnică! Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit că bem orice, numai cafea nu luăm de la aparatele pe care le găsim la tot pasul.

Protecţia Consumatorului anunţă că toate aparatele de cafea vor fi verificate în următoarele zile. “Am discutat cu patronatele cărora le-am spus, de bun-simţ, să le scoată ei ca să nu venim să le scoatem noi”, a declarat Marius Pîrvu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), citat de adevarul.ro. 

Marius Pîrvu spune că nu este voie ca aparatele de cafea să funcţioneze afară, ci numai înăuntru. De asemenea, nu este voie să funcţioneze dacă nu sunt branşate la o reţea de apă. ”Trebuie să se scrie pe eticheta lor ceea ce beţi, respectiv cafea sau cafea cu albitor, pentru că nu vorbim despre cafea cu lapte, ci cafea cu înălbitor de rufe, de ce vreţi dumneavoastră. Machiatto nu e machiatto”, a mai afirmat Marius Pîrvu, citat de adevarul.ro. Tot el a afirmat că multe din cele 100.000 de automate de cafea nu au autorizaţie sanitar veterinară.

În acest moment, una dintre campaniile de control de amploare va fi în hypermarketurile din toată ţara. În urma discuţiilor cu proprietarii automatelor de cafea, aceştia au cerut un răgaz de 15 zile pentru a lua autorizaţiile obligatorii. 

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net