Au vrut să facă un grătar, dar au murit asfixiaţi

Ultima actualizare:

    Cauza deceselor,  necunoscută
Cauza deceselor, necunoscută

Locuitorii din Orăşeni Deal, un sat aflat la 20 de kilometri distanţă de municipiul Botoşani, s-au îngrozit, duminică seară, la auzul veştii că trei oameni au murit intoxicaţi, în timp ce se aflau la grătar. Decesele sunt greu de explicat încă, chiar şi după ce echipe complexe de specialişti au adunat probe de la faţa locului.

Totul s-a petrecut duminică, atunci când Eduard Gasler (38 de ani), un întreprinzător din localitate, proprietar al unei ferme de pui, şi-a chemat prietenii la grătar.

Medicii au încercat în zadar să-i salvez

simeon stalpnicul png

Omul avea casă lângă hala în care creştea puii. La un moment dat, a plecat în beci să aducă nişte murături. Nu s-a mai întors. Îngrijorată, prietena lui, Alina Bejinaru, o tânără de 33 de ani din Suceava, a plecat după el.

Acesta este foişorul în care tinerii au făcut grătarul

simeon stalpnicul png

N-a mai ieşit nici ea. Criminaliştii au găsit-o prăbuşită peste omul împreună cu care avea doi copii. Un invitat la grătar, Alexandru Racu, profesor din Bucureşti, a plecat, la rândul lui, să vadă care-i problema.

Anchetatorii cred că dejecţiile puilor pe care îi creştea proprietarul ar fi putut cauza moartea  victimelor

simeon stalpnicul png

A intrat în încăperea subterană şi a căzut răpus de gazul ucigaş. Toţi trei au murit. A patra victimă a scăpat cu viaţă la limită. Este vorba despre soţia profesorului bucureştean, care a început să ţipe la vederea priveliştii. Ea a fost trasă din gura beciului de un alt invitat la grătar şi transportată la spital, ulterior, pentru îngrijiri.

Anchetatorii au folosit aparate de detectat gaze pentru a descoperi ce vapori toxici au cauzat moartea celor trei oameni. Aceştia iau în considerare pista conform căreia dejecţiile găinilor crescute într-un spaţiu situat deasupra beciului au ajuns prin infiltraţie în beci şi, printr-o reacţie chimică necunoscută încă, au cauzat apariţia unui gaz toxic, monoxid de carbon sau amoniac.

A doua variantă luată în calcul de anchetatori este aceea că gazul toxic a apărut din cauza murăturilor expuse temperaturilor mari din exterior.

De altfel, beciul se află într-o cameră cu dimensiunile de patru metri pe trei, dar cu o înălţime mică, motiv pentru care este posibil să nu fi fost protejat termic suficient de bine. În plus, intrarea în beci era amenajată sub forma unui oblon, iar ieşirea la suprafaţă este dificilă. „Deocamdată nu ştim concret, trebuie să analizăm toate probele", a spus comisarul Cătălin Corneanu, adjunctul şefului Poliţiei Municipale Botoşani.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net