Au venit tocmai din Maramureş să se roage la icoana care s-a pictat singură

5_1-3col.jpg

O copie a icoanei Maicii Domnului Prodromiţa se află la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

Sărbătoare mare la Paraclisul Catedralei Neamului. Zeci de creştini au venit încă de joi seară să se roage la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromiţa, serbată în fiecare an în calendarul creştin ortodox pe data de 12 iulie. 

Zeci de persoane au stat joi şi vineri la coadă pentru a se închina la icoana Maicii Domnului Prodromiţa, care s-a zugrăvit singură. O copie a acestei icoane se află la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, dar şi la Schitul Darvari. Pentru a se ruga la ea, mulţi pelerini au venit chiar şi din Maramureş, în costume populare. «Vin în fiecare an cu grupul, tocmai de la Sighet. De câte ori m-am rugat la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa mi-a mers bine. Toate lucrurile pe care mi le-am dorit au venit mai uşor», ne-a mărturisit o femeie.

Alta era fericită că fiica ei s-a vindecat de o boală gravă. “Fata mea avea de mică probleme de sănătate. Era mai sensibilă şi bolnăvicioasă. Într-o zi, medicii au descoperit că are o tumoare la cap. Am adus-o la biserică şi am împărtăşit-o. Am venit la slujbele de la Paraclisul Catedralei şi ne-am rugat la Prodromiţa. Maica Domnului ne-a ascultat rugăciunile iar fiica mea s-a vindecat spre mirarea medicilor, care nu-i mai dăduseră şanse”, ne-a spus Viorica din Braşov.

5_1-3coltoata.jpg

Zeci de persoane au stat la coadă pentru a se închina la icoana Maicii Domnului Prodromiţa

«Fiica mea s-a vindecat spre mirarea medicilor»

Multe tinere şi-au găsit alesul după ce s-au rugat la Icoana Făcătoare de minuni a Maici Domnului Prodromiţa. “Prima dată am ajuns întâmplător la această biserică. A doua oară la fel. Luasem un autobuz greşit şi m-a lăsat aici la paraclis. Am coborât şi nu înţelegeam de ce era atâta lume aici în faţa bisericii. Era ziua icoanei. Se întâmpla acum 6 ani. Am intrat şi m-am rugat. Povestea s-a repetat în acelaşi an în noiembrie. Tot aşa luasem un autobuz, m-a lăsat aici, deşi trebuia să mă urc în altul să ajung la Unirii. De atunci vin des aici şi mă închin la icoana Prodromiţa, dar şi la moaştele Sf. Ioan Gura de Aur, adăpostite în acest lăcaş. Pe soţul meu l-am cunoscut în staţie în faţa bisericii, pentru că nimic nu e întâmplător”, ne-a spus Marcela din Bucureşti.

Loading...