Au venit din Orient ca să-i trateze pe români

Ultima actualizare:
Doctorul Said Aboayesh se află în România de 33 de ani
Doctorul Said Aboayesh se află în România de 33 de ani

S-au născut în Orient, în ţări diferite, dar au visat din copilărie să îmbrace halatul alb. Au studiat Medicina în România şi au decis să rămână aici. Un doctor din Republica Yemen şi unul din Iordania au reuşit să câştige încrederea pacienţilor şi respectul colegilor, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Abdulrahman Al Shehari (51 de ani), din Republica Yemen, a ajuns şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, iar Said Aboayesh (54 de ani) este medic specialist obstetrică-ginecologie. 

Şcolit în România, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti, Abdulrahman a învăţat meserie la Spitalul Floreasca, fiind instruit de profesorul Ioan Lascăr. A căutat un oraş liniştit şi s-a stabilit la Călăraşi. “Eu sunt o persoană pozitivă şi îmi doresc să ajut cât mai mult pacienţii. Colegii şi România m-au primit cu braţele deschise”, se confesează medicul pentru adevarul.ro.

“Am muncit mult şi am demonstrat că pot fi de ajutor aici, în spital. Din 2010 lucrez la Călăraşi, iar recent am fost numit şeful Secţiei de Chirurgie Plastică. Este foarte importantă comunicarea cu oamenii şi îmi doresc să le asigurăm condiţii europene de tratament. Avem dotări, secţiile sunt renovate, personalul e bine pregătit. Nu trebuie că oamenii să mai meargă la spitale din marile oraşe pentru a se trata. Trebuie să-i convingem că şi la Călăraşi se poate”, speră Al Shehari.  

«Nu îi privescde sus»

Alături de doi colegi, el îngrijeşte sute de oameni lunar. Şi nu doar pentru arsuri, membre zdrobite, înţepături, traumatisme grave sau operaţii complicate. Lui Abdulrahman îi place să discute cu pacienţii, nu doar să le pună o reţetă în braţe şi să-i trimită la farmacie. “Dacă oamenii te simt aproape de ei, vindecarea vine mai uşor. Nu îi privesc de sus, îi consider fraţii mei şi fac tot ce pot pentru a le uşura suferinţa”, spune doctorul musulman.În ţara de origine ajunge foarte greu, din cauza războiului. Medicul s-a căsătorit aici, şi-a întemeiat o familie şi spune că simte româneşte. 

De 30 de ani în România, Abdul a prins gustul sărmăluţelor cu carne de vită şi al ciorbiţei tărăneşti. El însuşi găteşte acasă mâncare românească.

«Să avem grijă de oameni cum se cuvine»


    Doctorul Said Aboayesh se află în România de 33 de aniFoto: adevarul.ro
Doctorul Said Aboayesh se află în România de 33 de aniFoto: adevarul.ro

Iordanianul Said Aboayesh (54 de ani) este medic specialist în Obstetrică-Ginecologie şi a venit la Călăraşi în urmă cu un an. În 1985 a ajuns la Bucureşti cu o bursă de studii. Medic la mai multe spitale din Bucureşti, Said şi-a dat seama că poate fi mult mai util într-un oraş mic. „Potenţialul meu poate fi exploatat mai bine aici. Este nevoie să-i tratăm pe oameni cum se cuvine“, explică medicul iordanian.

El a lucrat la Spitalul Caritas, la Spitalul Malaxa şi la Maternitatea Bucur. În oraşul dunărean a venit alături de soţie şi de unul dintre copii, elev la liceu, celălalt fiu rămânând în Capitală, unde e student. Soţia sa, româncă, lucrează tot în spitalul din Călăraşi, la Serviciul Financiar.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
catalin predoiu JPG
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net