Au venit din America şi din Danemarca special pentru a vota

sua_copy.jpg

Silviu Hanuseac a fost cuprins de emoţii

Le pasă de viitor! Doi tineri care muncesc în străinătate au străbătut mii de kilometri ca să se întoarcă în ţară şi ca să pună ştampila la alegerile locale derulate duminică.

„Mă doare sufletul“

Silviu Hanuseac are 35 de ani, lucrează în SUA şi vineri a sosit în comuna natală, Mitocu Dragomirnei (Suceava). Românul a fost nevoit să petreacă o noapte în Marea Britanie, pentru că n-a găsit o cursă directă.

„Îmi doresc ca Mitocu Dragomirnei să le ofere locuitorilor condiţii civilizate. Am lăsat deoparte toate problemele pe care le pot întâmpina, şi cu pandemia, şi cu lucrul de acolo. Totul - pentru comuna aceasta, care parcă-i uitată.  Muncesc în străinătate de la 18 ani şi am văzut alt nivel de trai în Europa şi în SUA, aşa că mă doare sufletul când observ cum stau lucrurile aici”, s-a confesat Silviu.

De altfel, când a descris lipsurile din comună, tânărul a fost copleşit de emoţii şi a lăcrimat. 

„Nu e un act de eroism“

Alexandru Pavel, un arhitect originar din Focşani, a venit special din Danemarca pentru a putea vota. El speră să contribuie la schimbarea în bine a oraşului în care a copilărit şi nu exclude ca, într-o bună zi, să revină acasă.

danemarca_copy.jpg

Alexandru Pavel, la scrutinul de duminică

În vârstă de 28 de ani, el locuieşte din 2016 la Copenhaga. A ajuns în ţară cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor, iar duminică dimineaţă a avut plăcuta surpriză să găsească multă lume la secţia unde e arondat.

“Nu mi se pare deloc un act de eroism  să vii la vot. Mă întristează că oraşul se goleşte de tineri. Majoritatea colegilor mei de liceu au plecat la Bucureşti sau în alte ţări. Se întâmplă acest lucru fiindcă nu există infrastructură şi lipsesc investiţiile”, spune Alexandru pentru adevarul.ro. 

Loading...