Au trecut 6 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină. Mesajul mamei îndurerate

Ultima actualizare:

    Astăzi, 20 octombrie, se împlinesc șase ani de la tragica moarte a polițistului Bogdan Gigină
Astăzi, 20 octombrie, se împlinesc șase ani de la tragica moarte a polițistului Bogdan Gigină

Șase ani au trecut de la moartea polițistului Bogdan Gigină, care-i deschidea calea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. Pe 20 octombrie 2015, tânărul de 28 de ani a căzut într-o groapă adâncă, cu tot cu motocicleta pe care se afla, săpată pe strada Știrbei Vodă.

Bogdan Gigină lucra la Brigada Rutieră de opt ani, iar unul dintre colegi era chiar tatăl său. În seara de 20 octombrie 2015, tânărul a fost motociclistul desemnat să deschidă coloana oficiala lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier și ministru de Interne, care voia să ajungă repede acasă.

Bogdan Gigină a căzut cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată

Își terminase tura, dar a trebuit să rămână peste program pentru a îndeplini misiunea. Ultima!

Pe o ploaie maruntă, vizibilitate redusă și cu o viteză de 84 km/h, în zona străzii Știrbei Vodă agentul a pierdut controlul motorului și a căzut într-o groapă nesemnalizată ce fusese săpată pentru remedierea unei avarii la rețeaua de gaze.


    Groapa nesemnalizată în care a căzut cu motocicleta polițistul Bogdan Gigină
Groapa nesemnalizată în care a căzut cu motocicleta polițistul Bogdan Gigină

De atunci, au trecut, iată, șase ani, iar mama îndurerată se tânguie. E sfâșiată de tragedia prin care și-a pierdut unicul copil. Dar i-a trimis un mesaj, pe care speră să-l audă din Ceruri.

”A zi e ziua când ai plecat, ziua aia neagră, grea și urâtă, ziua în care orice aș face lacrimile nu se opresc. Ne lipsești, viața noastră este incompletă și greu de dus fără tine. Ne alinăm sufletul povestind despre tine, mereu, în fiecare zi. Orice am face te întrebam dacă e bine, așa cum făceam atunci când erai aici.Te iubim infinit copilul nostru, îți trimitem toată dragostea noastră și ridicam rugăciune pentru sufletul tău frumos. Dumnezeu să aibă în paza sufletul tău și să te te așeze în lumina fără de sfârșit!”, a scris Carmen Gigină pe pagina sa de Facebook.

Procurorii au dat verdictul: Gabriel Oprea este vinovat pentru ucidere din culpă

Ancheta porcurorilor a stabilit că vinovați de moartea polițistului Bogdan Gigină se fac Petre Mazilu, reprezentantul firmei care efectua lucrările pe carosabil, dar și Gabriel Oprea.


    Motocicleta a căzut peste Bogdan Gigină și l-a făcut praf
Motocicleta a căzut peste Bogdan Gigină și l-a făcut praf

În opinia DNA, acesta i-a pus pe poliţiştii rutieri, care au executat această acţiune de însoţire, într-o situaţie permanentă de risc sporit, obligându-i să participe la o activitate ce avea un potenţial ridicat de producere a unor evenimente rutiere.

Procesul lui Gabriel Oprea a fost tergiversat

Din 2018, procurorii au finalizat ancheta și rechizitoriul prin care generalul Oprea a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

După doi ani de la acest moment, în octombrie 2020, a avut loc primul termen al judecării dosarului pe fond, la Curtea de Apel București.


    Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă
Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă

Asta după ce dosarul, trimis în primă fază la Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost mutat, pe motiv de competență, la Judecătoria Sectorului 1 și apoi la Tribunalul București.

Până acum, nu ave un verdict final, dar Gabriel Oprea se consideră nevinovat.  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net