Au trăit pe viu Apocalipsa la Năvodari

Ultima actualizare:

    Viiturile au făcut prăpăd în judeţul Constanţa, între Năvodari şi CornuFoto: ntv
Viiturile au făcut prăpăd în judeţul Constanţa, între Năvodari şi CornuFoto: ntv

Şine de cale ferată smulse din ţâţâni, maşini aruncate claie peste grămadă, străzi inundate şi case măturate de vijelii. Pentru 40 de familii rămase fără adăpost, aşa arată Apocalipsa!

Prăpăd în judeţul Constanţa, unde viiturile au ras ieri de pe faţa pământului tot ce le-a stat în cale: case, copaci, maşini şi chiar poduri sau şine de tren. Rămaşi fără un acoperiş deasupra capului, zeci de localnici din comuna constănţeană Corbu s-au văzut nevoiţi să petreacă noaptea la căminul cultural. Cantintăţile de precipitaţii au fost impresionante: 176 l/mp în doar 24 de ore. Nimic nu a rezistat potopului!

În zona dintre Năvodari şi Corbu, drumurile au fost acoperite de ape, iar maşinile au fost purtate de viituri pe distanţe de zeci de metri. „A venit de pe câmp, cu pământ cu tot, şi s-a făcut un mâl de jumătate de metru şi nu se mai putea circula. Deja erau maşini prin şanţ şi nu ne-a mai dat voie să circulăm”, a spus un localnic.

20 de persoane au rămas blocate în autoturisme până la intervenţia pompierilor. Oamenii au sunat disperaţi la 112. „O maşină a ajuns în copac. Pompierii au vrut să ne întoarcă, să ne împingă pe partea cealaltă, dar şi acolo era dezastru. Apa măturase pietrişul de sub calea ferată, care alunecase de la locul ei”, a spus alt bărbat din Corbu.

În ciuda eforturilor poliţiei de a menţine drumurile închise, au existat câţiva temerari care şi-au încercat norocul. Unii au reuşit, alţii nu, potrivit reporterntv.ro. Şoferul unei Dacii a rămas blocat la mijlocul drumului fiind scos din apă de un utilaj, iar două maşini s-au lovit. Nu numai Corbu a fost afectată de ploile torenţiale din ultimele zile. În satul Luminiţa, mai multe gospodării au fost pur şi simplu acoperite de apă.


    Foto: ntv/ mediafax
Foto: ntv/ mediafax

Am scăpat de ploi, dar nu şi de frig

19 judeţe din jumătatea de est a ţării au fost, la începutul acestei săptămâni, sub avertizare cod galben de vijelii. Zilele următoare, vremea fi în continuare instabilă, se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, iar valorile termice vor creşte uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar valorile termice vor fi în creştere faţă de ziua precedentă.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net