Au sfinţit conducta de gaz din sat

Ultima actualizare:

    Părintele din Tomeşti, în timpul slujbei de sfinţireFoto: Capturi video / BZI Live
Părintele din Tomeşti, în timpul slujbei de sfinţireFoto: Capturi video / BZI Live

Mulţi români obişnuiesc să-şi sfinţească locuinţele, maşinile sau chiar hainele. Reprezentanţii Primăriei Tomeşti (Iaşi) le-au cerut însă preoţilor cu totul altceva: sfinţirea unei aducţiuni de gaz ce deserveşte o parte a satului Vlădiceni. Ceremonia religioasă a fost realizată sâmbătă, de Sfânta Marie Mică.

Gata cu goana după lemne: sătenii din Vlădiceni (Iaşi) vor găti şi se vor încălzi, de-acum înainte, cu ajutorul gazului! Iar cum o asemenea realizare trebuie marcată ca atare, primarul Ştefan Timofte a decis să cheme preotul şi să sfinţească aducţiunea cu gaz. Conducta din satul Vlădiceni a fost realizată din fondurile comunei Tomeşti şi a costat în jur de 400.000 de lei, scrie adevarul.ro. Edilul  a fost prezent, alături de alţi reprezentanţi ai Primăriei Tomeşti, la sfinţirea programată sâmbătă dimineaţă, ceremonie care a început cu o cuvântare a preotului.

„S-au străduit a face conducta asta de gaz care e necesară, eu ştiu, pentru un trai mai civilizat şi în locşorul ăsta, care e atât de aproape de Iaşi. Prin munca echipei de la Primărie, condusă de domnul primar Ştefan Timofte, s-au mai schimbat lucrurile. Avem şoseaua, apa, canalizarea şi acuma reţeaua de gaz. Noi apreciem foarte mult munca pe care domnul primar o face”, l-a elogiat preotul pe edil, în faţa enoriaşilor. Părintele a adăugat că sătenii nu mai trebuie să mai meargă în pădure ca să taie lemne, astfel că pot avea mai mult timp pentru a se ruga.

Edilul Ştefan Timofte şi preotul le-au ţinut cuvântări sătenilor
Edilul Ştefan Timofte şi preotul le-au ţinut cuvântări sătenilor

A urmat o rugăciune în timpul căreia slujitorul Domnului a cântat: „Pe tine te rugăm, Creator al celor văzute şi celor nevăzute, binecuvântează pe toţi ostenitorii companiilor care au lucrat pentru această aducţiune de gaz, pe membrii Consiliului Local şi pe Ştefan (n.r. - primarul Ştefan Timofte), împreună cu toţi cei care au lucrat la acestea”, a cântat preotul. După rugăciune, a ţinut un discurs şi edilul, care le-a spus cetăţenilor că a ţinut cu tot dinadinsul să sfinţească aducţiunea de gaz de Sfânta Marie Mică.

“Îmi doresc din tot sufletul ca toţi să puteţi să vă racordaţi la această conductă şi să beneficiaţi de această investiţie, ca să vă uşureze munca. Avem apă, avem canalizare, avem asfalt, avem gaz, avem şcoală, avem biserică, pentru tineret există şi un loc unde să meargă să-şi consume energia. Anul viitor avem în plan construirea unui dispensar, deja locul este stabilit, proiectul este făcut”, a anunţat primarul. Mai mult, în weekend a fost  o petrecere cu muzică populară şi uşoară. Printre artiştii care i-au delectat pe săteni s-au numărat formaţia 3 Sud Est şi Dan Ciotoi.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net