Au săpat în jurul bisericii să găsească aurul lui Brâncoveanu

Scandal iscat pentru o presupusă comoară a lui Constantin Brâncoveanu care ar fi ascunsă sub o mănăstire construită de domnitor la 1700, în Mehedinţi.

După zeci de căutători de comori care au săptat ilegal în biserica mănăstirii, ieri, o echipă de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei din Cluj şi-a încercat norocul.

Cercetătorii au venit la prima oară la biserica veche de 313 ani construită de marele domnitor şi au început săpăturile. Numai că au fost luaţi la întrebări de poliţişti, pentru că în loc de cercetări arheologice, aşa cum scrie în autorizaţie, ar fi săpat o groapă de peste doi metri în apropierea mănăstirii, cel mai probabil în căutarea aurului. "Comoara există, dar nu unde caută ei. Şi aurul lui Brâncoveanu este aici, şi plusul de bani ai lui Tudor Vladimirescu. Când a plecat el, n-a plecat cu banii pe cal la Bucureşti, banii sunt aici. Ştiu din legendele locale spuse de bătrâni. Şi mai e aurul lui Coşut. Coşut când a învins Ungaria a venit la Tarniţa, la prietenul lui, Hergot, a lăsat comorile aici şi a plecat să ceară sprijin sârbesc să ocupe tronul Ungariei. A fost rănit, imobilizat la pat în Serbia şi niciodată nu a mai venit să-şi vadă aurul lăsat aici", a spus Nicolae Titerlea, un bătrân din Baia de Aramă. Aceste legende au făcut ca prin jurul mănăstirii Sfinţii Voievozi să mişune zeci de căutători de comori de-a lungul anilor. Ieri, lucrările s-au oprit, şeful echipei de cercetare a fost invitat la poliţie pentru audieri, iar şantierul va fi păzit peste noapte de patru poliţişti.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1